Min side Meld fra
Kontakt oss

Syklende veisjef

I mai markerer Fredrikstad kommune Aktivitetsuka med en rekke aktiviteter. Vi er glade for å kunngjøre at Kristin Greaker Carlsson tar utfordringen med å bli en syklende veisjef.

Syklende veisjef

Nå ønsker Carlsson å teste hvordan det er å sykle i Fredrikstad og hva som kan bli bedre.
– Som veisjef er det viktig å ha førstehåndserfaring med ulike transportformer for å kunne gjøre gode beslutninger når det gjelder infrastruktur og tilrettelegging for aktiv transport. Jeg er klar over at ikke alle kan sykle, men jeg tror mange av oss kan gjøre det mer, sier Carlsson.

Den syklende veisjefen vil dele sine erfaringer og opplevelser gjennom sykkelsesongen og oppfordrer alle til å følge med på hennes sykkelreise på Facebook og Instagram under hashtaggen #syklendeveisjef.

Hun sier: – Jeg gleder meg til å utforske byen på sykkel og oppleve byen fra en annen vinkel. Jeg håper dette kan inspirere flere til å velge sykkelen som et miljøvennlig og helsefremmende transportalternativ.

I løpet av perioden vil Carlsson benytte seg av en gratis elsykkel, foliert med #syklendeveisjef og Aktive Fredrikstad, lånt ut av HjemJobbHjem. Hensikten er å promotere arbeidet med aktiv transport og sykkeltilrettelegging.
#syklendeveisjef er inspirert av Stjørdal kommune som har tilsvarende prosjekt med #veisjefpåtohjul.

Carlsson vil sykle til og fra jobb når hun kan, og mellom møter på jobb så langt det er mulig. #syklendeveisjef (Foto: Trine Sirnes)

Syklende veisjef mottar sykkel fra HjemJobbHjem
Syklende veisjef Kristin Greaker Carlsson ønskes lykke til i lånt elsykkel fra HjemJobbHjem

 

Sist oppdatert: 12. mai 2023