Stortingets president på besøk i Fredrikstad for å se hvordan demokratiguidene jobber

Torsdag 29. august kom Stortingets president på besøk til Fredrikstad for å finne ut mer om hvordan demokratiguidene jobber for å øke engasjement og deltagelse rundt valget i Fredrikstad

stortingspresident på besøk

Fredrikstad kommune har rekruttert 15 ungdom til å arbeide som demokratiguider fram til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019. Demokratiguidene jobber for å spre informasjon om stemmerett og for å øke lokalt engasjement for demokrati og valg.

Demokratiguider er et nytt tiltak i Fredrikstad kommune i forbindelse med å øke valgdeltakelsen i kommunen, og dette har gitt oppmerksomhet utad.

Stortingets president Tone Wilhelmsen Trøen synes tiltaket virker spennende, og tok seg en tur til Fredrikstad for å høre mer om hvordan demokratiguidene jobber fram mot valget.

demokratiguidene

Først gikk turen til rådhuset og byhallen for å se en av kommunens forhåndsstemmesteder, samt for å hilse på ordfører Jon Ivar Nygaard, valgansvarlig Dick Ekeroth, samt flere av demokratiguidene.

Deretter dro følget videre til Østfoldhallen for å se demokratiguidene i aksjon. Her delte de ut valgbrosjyrer og informerte om valget. Stortingets president tok seg god tid til å høre om demokratiguidenes tanker og erfaringer rundt arbeidet de gjør.

Les mer om valget her.

Sist oppdatert: 29. august 2019