Min side Meld fra
Kontakt oss

Storfornøyde morgensvømmere i Kongstenhallen

Det var god stemning både i svømmehallen og på kafe Kongsten da pensjonister inntok bassenget torsdag morgen.

I bassenget web.jpg

Grethe Eikum og Karin Hollup var på plass allerede 0630 og storkoste seg i vannet. 28 grader var en fin temperatur for en frisk start på morgenen.

De sto tidlig opp for å få en forfriskende start på dagen. 16 pensjonister benyttet seg av gratistilbudet fra Fredrikstad kommune om morgensvømming i Kongstenhallen. 

– Det var helt herlig, var dommen fra flere av de spreke seniorene etter en times tid i bassenget.

– Godt for kroppen

Tilbudet er et prøveprosjekt på torsdagene i mai for eldre på Østsiden. Hensikten er å oppmuntre til fysisk aktivitet og skape en møteplass.

– Jevnlig bevegelse for eldre er med på å forebygge nedbrytningen av muskler og bein, og hjelper til med å styrke kroppen. Hvis du leter etter en aktivitet som gjør at du føler deg bra både fysisk og mentalt, kan svømming være tingen for deg, sier programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad.

Hun understreker også det positive ved å treffe andre.

– Mange legger nå bak seg en tøff periode med nye alenetid, og det å komme hit og være sammen i svømmehallen, er av stor betydning for veldig mange. For seniorer er svømming et godt eksempel på en aktivitet hvor flere personer møtes for å holde seg i form, og samtidig hygger seg sammen. 

Det var lett å høre at dette var hyggelig. Praten gikk lett rundt bordene i kafe Kongsten etter svømmingen da det ble servert gratis frokost.

Frokostkø web.jpg

Per Einar Magnussen satte stor pris på maten som ble servert etter svømmingen. 

Tre torsdager til

Gratistilbudet gjelder tre torsdager til i mai. Meld deg på hvis du er bosatt på østsiden og ønsker å være med. 

Send en e-post til aska@fredrikstad.kommune.no eller ring Anne Skauen på 95912552 dersom du har spørsmål.

Sist oppdatert: 05. mai 2022