Min side Meld fra
Kontakt oss

Starter eget dansekompani

Tilskuddet fra Fredrikstad kommune bidrar til at Live Skullerud (25) kan starte eget dansekompani.
Live Skullerud
Live Skullerud (25) fra Trosvik er i Fredrikstad for å planlegge høstens forestillinger med sitt eget dansekompani.

Tilskuddet fra Fredrikstad kommune bidrar til at Live Skullerud (25) kan starte eget dansekompani.     

– Jeg drømmer om et lokalt kompani med jevn årlig drift, som kan skape trygge arbeidsplasser for dansere i byen til å utøve kunst. Jeg vil gjøre dansekunst mer tilgjengelig for et bredt publikum, men også invitere innbyggerne som deltagende aktører på ulike måter, forklarer Live Skullerud.  

Hun debuterer med dansekompaniet på scenen i september med to ulike prosjekter som begge er under planlegging: Det ene er et innslag på litteraturfestivalen Ord i Grenseland første helg i september, det andre er under kulturnatt 9. og 10. september.   

Bachelor i utøvende dans  

Live Skullerud er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun har vært danser hele livet, fra hun begynte på kommunens kulturskole som seksåring, via danselinjen på Kirkeparken videregående i Moss, før hun flyttet til Stavanger som 19-åring for å ta en treårig bachelor i samtidsdans ved Universitetet i Stavanger. Skullerud bor nå i Oslo, men har fortsatt delvis base i Fredrikstad. Som dansekunstner er hun opptatt av å gi dansen en større plass i samfunnet. 

 – I en raskere, digitalisert og polarisert verden skaper dansen en mulighet til å komme sammen, enten det er for å oppleve dansekunst på scenen, eller være i bevegelse selv. Langt tilbake i tid var dans en helt integrert del av samfunnet, så jeg synes det er litt trist at dans for mange har blitt den minst forståelige og tilgjengelige kunstformen. Det er kult at dans de siste årene har blitt mer synlig gjennom medium som TV, for eksempel fra Eurovision, Skal vi danse og Tik Tok – men med det nye kompaniet ønsker jeg å gi publikum fysiske og nære møter med samtidsdansen, sier Skullerud.   

Arbeidsplasser i kulturnæringen

Live Skullerud har fått 75 000 kroner fra Fredrikstad kommune. Det er maksbeløp for stimuleringsordningen som videreføres også i år. Fokuset for ordningen er kompetansebygging, klynger og utvikling rettet mot unge, profesjonelle nyetablerere innen fagområdene dans, musikk, teater, litteratur og visuell kunst. Det er avsatt totalt 350 000 kroner til dette formålet i år.  

Ingar Guttormsen, rådgiver i Seksjon for kultur, miljø og byutvikling, sier at Fredrikstad kommune skal oppleves som et bra sted å etablere og drive kulturnæring:    

– Byens størrelse gir mulighet til å nå ut til alle. Fredrikstad er en by med kjøpevillig publikum. Det er viktig å satse på, og støtte opp om, kulturnæringer hvis kommunen skal nå målet om å skape flere arbeidsplasser, sier Guttormsen.

Søknadsfrist

Søknader kan sendes gjennom hele året, men ikke senere enn 1. november. Søknaden skal være skriftlig, og det skal benyttes Fredrikstad kommunes elektroniske søknadsskjema.
Les mer her.

 

 

Sist oppdatert: 19. april 2022