Stigende smittetrend i Fredrikstad

Det har de siste ukene vært en økning i antall personer i Fredrikstad som er bekreftet smittet av koronaviruset. Kommuneoverlegen minner om smittevernrådene.

– De siste to ukene har vi registrert elleve nye tilfeller av koronasmitte i Fredrikstad. Det er nå totalt 132 i Fredrikstad som er bekreftet smittet. I VGs oversikt er vi en av veldig få kommuner i landet med stigende smittetrend. Det er en viktig vekker, sier kommuneoverlege Anne Kristine Nitter.

– Nå er det viktig at vi minner oss selv på smitteverntiltakene. Viruset er like smittsomt her som det er i resten av verden. Skal vi unngå liknende situasjoner som vi har sett andre steder, må hver og en av oss følge de grunnleggende rådene, fortsetter hun.

Dette kan du gjøre for å hindre smitte:

• Hold deg hjemme hvis du føler deg syk
  • Hold minst en meter avstand til alle andre enn dine nærmeste
  • Vask hendene godt og ofte

– Og husk unngå berøring som håndhilsing og klemming

Komplisert smittesporing

For hvert bekreftede tilfelle av smitte i Fredrikstad, kartlegger kommunen hvem den smittede har vært i kontakt med slik at disse også kan gå i karantene og testes. Dette er en viktig brikke for å hindre viruset i videre spredning.

– I mars, da store deler av samfunnet var nedstengt, var dette en ganske grei oppgave. Folk holdt seg til sine nærmeste. Vi ser at folk nå er sammen med mange flere og flytter mer på seg. Dette gjør smittesporingen mye mer komplisert. Jeg tror de færreste ønsker seg tilbake til de mange restriksjonene vi levde med i mars. Det er derfor hver og en må være nøye med å følge smittevernrådene, sier Nitter.

Sist oppdatert: 04. august 2020