Min side Meld fra
Kontakt oss

Statsråden ønsket å lære om Snuplassen og På vei mot fagbrev

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen besøkte to av tilbudene kommunen samarbeider med NAV om for å hjelpe de unge videre i livet generelt og i arbeidslivet spesielt.

DIREKT~1.JPG

Direktør for helse og velferd Janka Ekrem Holstad, brukerne Jonas Hansen og Ragnhild Thomsen, statsråd Marte Mjøs Persen, brukerne Lars-Christian Lauritzen, Tobias Holmstrøm og Celine Stafseng og ordfører Siri Martinsen utenfor Fredrikstad kommunes Rebellhuset, der Snuplassen holder til.

Snuplassen

Mange unge vet ikke hva de ønsker å gjøre, eller har kanskje ikke motivasjon til å ta fatt på en utdanning.

– Det var veldig inspirerende å høre om hvordan dere blir fulgt opp, masse lykke til videre, sa arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen til de ti unge som akkurat er ferdig eller skal i gang med et seks ukers tilbud i regi av NAV Fredrikstad og Fredrikstad kommune.

Tilbudet skal hjelpe unge mennesker mellom 18 og 30 år å snu om på livet, og har fått det passende navnet Snuplassen. Her snakker NAV med ungdommene om arbeidsliv, utdanning, selvtillit, økonomi – alt som skal til for å kunne mestre livet. Snuplassen holder til i Rebellhuset på Trosvikstranda, og er et av Fredrikstad kommunes områdesatsinger.

Teamleder Iren Marie Humlekjær NAV Fredrikstad, direktør Janka Ekrem Holstad seksjon for helse og velferd og deltaker Celine Stafseng webformat.jpg

Teamleder Iren Marie Humlekjær fra NAV Fredrikstad og direktør Janka Ekrem Holstad for seksjon for helse og velferd i kommunen i samtale med bruker Celine Stafseng.

Les mer om Snuplassen

På vei mot fagbrev

Fagbrev eller høyskoleutdanning er to av de sikreste inngangsbillettene til arbeidslivet. Fra 2021 har NAV Fredrikstad og Fredrikstad kommune samarbeidet om å gi unge under 30 år muligheten til å ta et fagbrev uten å gå på den vanlige skolen. Hittil er det inngått åtte lærlingekontrakter, og flere skal inngås utover høsten.

– Jeg var hjemme og drev ikke med noen ting egentlig, bortsett fra å game. Jeg liker ikke å gå på skole, men jeg liker å jobbe med barn og unge, så dette var redningen for meg, sier Michael Hansen-Kruse, som er lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Ingar Michael Kruse, Victoria Amundsen, Marte Mjøs Persen, Lise Mette Paulsen og Janka Ekrem Holstad webformat.jpg

Lærlingene Ingar Michael Kruse og Victoria Amundsen sammen med arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen, leder for NAV Fredrikstad Lise Mette Paulsen og direktør for seksjon helse og velferd i kommunen Janka Ekrem Holstad.

Les mer om lærlingordningen På vei mot fagbrev

Fredrikstad kommune ble nylig kåret til årets lærebedrift for 2023. Les mer om hvordan du kan bli lærling i kommunen her

Sist oppdatert: 08. august 2023