Spadestikk for "nye" Trosvik skole

Det var en stor dag på Trosvik skole da ordfører Jon-Ivar Nygård foretok det offisielle spadestikket for utbygging av Trosvik skole torsdag 18. januar.

Spadestikk utbygging Trosvik skole- Det er 56 år siden, i 1962, at byens nye og største skole stod ferdig. Sammenlignet med de andre skolebyggene i distriktet var Trosvik da en topp-moderne skole med god plass for både lærere og elever. Etterhvert som tiden har gått og Fredrikstads innbyggertall har doblet seg er ikke lenger Trosvik skole like topp-moderne, og i hvert fall ikke like romslig.

Med 559 elever er Trosvik fortsatt den største skolen i kommunen vår, og prognosene viser at elevtallet vil fortsette å stige. Det er derfor på høy tid at vi får satt spaden i jorda for byggingen av «Nye Trosvik skole». Jeg sier nye, for endringene kommer til å bli store. Jeg merker allerede nå at jeg gleder meg til å komme tilbake når alt dette står ferdig! Målet er at byggearbeidene inkludert utomhusarbeider skal være avsluttet august 2020, sa ordfører Jon-Ivar Nygård i talen sin.

Spadestikk utbygging Trosvik skoleFakta utbygging av Trosvik skole
Trosvik skole skal få et nytt tilbygg på ca 2.500 kvm i bruttoareal fordelt på to etasjer over bakken på vestsiden av eksisterende skole mot Trosvik barnehage. Her blir det SFO-base og 12 klasserom for 1. til 3. trinn, samt kontorer, garderober og grupperom. SFO får eget formingsrom. Dette skal stå ferdig til skolestart i 2019.

Deretter starter arbeidetet med påbygg på skolens østre side. Her blir det to nye klasserom med tilhørende grupperom og garderober. I skolens eldste del starter deretter ombygging for blant annet flere lærerarbeidsplasser, storklasserom og personalkjøkken.

Eksisterende skolepaviljonger fjernes når nye og ombygde arealer er tatt i bruk. Uteområdet vil oppgraderes med blant annet 230 nye sykkelstativer med takoverbygg, spill, lekeapparater, kunst mm. Til sammen er det i overkant av 3800 kvm bruttoareal som bygges nytt/bygges om.

Brosjyre om utbyggingen av Trosvik skole

Spadestikk Trosvik skoleSpadestikk Trosvik skole

Sist oppdatert: 19. januar 2018