Min side Meld fra
Kontakt oss

Sommeren skal være herlig i Fredrikstad, også dersom du trenger helsehjelp

Planleggingen av sommerferien starter ett år i forveien, slik at alle skal få like god hjelp hele året hos legevakta, i hjemmesykepleien, på sykehjemmene og i tjenestene rettet mot brukere med nedsatt funksjonsevne.

Sommeren er høysesong på legevakta, som tar imot inntil 150-200 personer fysisk og 250 telefonsamtaler i døgnet i de travleste sommerhelgene.

Janka Ekrem Holstad 14.06.24.jpg

– Vi har planlagt godt for ferietiden i lang tid, så folk trenger ikke å engste seg for om de får god nok hjelp på legevakta i sommer, sier Janka Ekrem Holstad, direktør for helse og velferd.

Ring alltid fastlegen først

Men selv om legevakta er for alle, er den ikke for alt. Du bør alltid ringe fastlegen først, dersom det er mulig. Når fastlegen din har ferie, er det en annen fastlege som stepper inn som vikar.

Fastlegen er din hovedkontakt inn i helsevesenet, og kan ofte hjelpe deg raskt hvis det er behov for det. 

Heidi Veland.jpg

– Blir du akutt dårlig, og du ikke kan vente til fastlegen åpner igjen, skal du ta kontakt med oss på legevakta, sier Heidi Veland, virksomhetsleder for medisinske tjenester og leder for legevakta.

Alltid tilgjengelig ledelse i beredskap

Hjemmesykepleien, omsorgssentrene og friskliv og mestring er også klare for sommeren, etter å ha planlagt ferieavviklingen siden i fjor sommer.

– Sommeren er travel, og vi vet av erfaring at vi er mer utsatt for uforutsette hendelser i ferietiden. Det kan være høyt sykefravær blant vikarer eller andre ting vi ikke styrer selv. Det har vi tatt høyde for ved at det alltid er tilgjengelig ledelse som kan iverksette nødvendige tiltak for å ivareta vår plikt til å gi forsvarlige helsetjenester, sier Ekrem Holstad.

Skal du på ferie og trenger hjemmesykepleie? Søk nå!

Dersom du skal reise på besøk til Fredrikstad i løpet av sommeren, for eksempel til hytta eller familien, må du huske å søke om hjemmesykepleie minst to uker før du drar.

– Dette fordi hjemmesykepleien skal ha mulighet til å vurdere og planlegge tjenestene du trenger, sier Ekrem Holstad.

Her kan du søke om hjemmesykepleie som besøkende

Planleggingen skal gi mottakerne mer forutsigbarhet

Fordi mange som mottar helsehjelp ikke liker å måtte forholde seg til nye vikarer og at deres hverdag blir mindre forutsigbar på sommeren, bruker vi ekstra tid på å planlegge ferieukene godt med den enkelte mottaker.

– Dette ser vi er spesielt viktig for dem som mottar tjenester fra oss innen rus og psykisk uhelse. Det er også derfor vi alltid har noen fast ansatte som kjenner godt til våre rutiner på jobb, også i sommerukene, sier Ekrem Holstad.

Juni 2024 3.jpg

Legevakta holder til på Helsehuset på Kråkerøy, men flytter inn i midlertidige lokaler på Dokka 1 den 14. august mens dagens lokaler utvides.

Sist oppdatert: 25. juni 2024