Min side Meld fra
Kontakt oss

Sommeravslutninger – disse reglene gjelder nå

Lokale og nasjonale regler legger begrensninger på hvor mange som kan samles.

Til tross for lave smittetall er smittesituasjonen i Fredrikstad fortsatt skjør. Fram til 17. juni gjelder lokal forskrift i tillegg til nasjonale regler. Dette innebærer at det er begrensninger for hvor mange som kan møtes til sommeravslutninger osv.

Her er reglene som gjelder for sommeravslutninger nå:


Private sammenkomster på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler uten faste, tilviste plasser

- Innendørs: Inntil 10 personer
- Utendørs: Inntil 20 personer

Eksempler:

  • Sosiale samlinger i tilknytning til jobb, inkludert sommeravslutninger. Rene jobbmøter defineres ikke som arrangementer.
  • Barn i samme kohort i barnehage eller barneskole (avdeling eller klasse) kan møtes med et nødvendig antall voksne personer som tilretteleggere.
  • Sommeravslutninger ved skoler gjelder som privat arrangement, det vil si inntil 10 personer innendørs og inntil 20 personer utendørs.
  • For avgangselever i 7. og 10.trinn + 3vgs kan et innendørs arrangement avholdes for utlevering av vitnemål o.l. (uten bevertning). Inntil 100 personer kan delta på angitte plasser. Alle deltakere må noteres på en liste og smitteverntiltak skal følges. Foresatte skal sitte i ro mens elevene får utlevert vitnemål.

Privat sammenkomst på serverings- og skjenkesteder

Restauranter og serveringssteder kan servere inntil 10 personer fra samme selskap.

Privat sammenkomst i eget hjem

I eget hjem kan man ha besøk av inntil fem gjester i tillegg til de som bor i boligen (anbefaling). Ved besøk hjemme kan personer som er definert som «beskyttet» regnes som en del av husstanden. (Beskyttet betyr: Personer som er fullvaksinert, personer som har fått én dose, og det har gått 3 til 15 uker etter de fikk dosen og har oppholdt seg i Norge de siste ti dagene og personer som har gjennomgått covid-19-sykdom de siste seks månedene.)

Eksempler:

  • Du kan ha besøk av for eksempel fem uvaksinerte og to vaksinerte samtidig. Det gjelder besøk inne i boligen samt på terrasse/i hagen.

 

Generelle råd

Ikke oppsøk arrangementer i en annen kommune dersom du bor i en kommune med høyt smittenivå. Planlegg deltakelsen på arrangementet godt, slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder.

Finner du ikke svar i retningslinjer fra nasjonale myndigheter, eller hos ditt forbund/organisasjon etc., ta kontakt med servicetorget i kommunen (tlf 69 30 60 00). Kommunen gir ikke godkjenning for konkrete arrangementer, du må selv vurdere om du skal arrangere, basert på gjeldende retningslinjer.

Sist oppdatert: 03. juni 2021