Min side Meld fra
Kontakt oss

Sola gir grønn energi til flere skoler

To barneskoler i Fredrikstad har i høst fått solceller på taket. Solcelleanleggene er en del av kommunens satsing på klima og bærekraft.

Reduserer energibruken

Det er Trara og Manstad skoler som nå tar i bruk solenergi. Solcellene skal bidra til at kommunen utnytter naturens ressurser på en effektiv måte.

- Solcellene reduserer energibruken, samtidig som de bidrar til energiproduksjon i det konkrete bygget, forteller sier Marianne Riddervold Kahrs, overingeniør i Fredrikstad kommune.

Satsingen på solenergi er en del av kommunens ambisjon om å oppnå det globale lavutslippssamfunnet innen 2050. Fra før har Trosvik skole og nye Rolvsøy barnehage solcelleanlegg.

Håper på god læringseffekt

Riddervold Kahrs forventer at de nye solcellene på Trara og Manstad samlet skal produsere omlag 57.000 kWh årlig, noe som tilsvarer årlig forbruk for to eneboliger.

- Den grønne energien som produseres skal i utgangspunktet brukes på skolene, men vi kan også sende strøm tilbake til nettet dersom vi produserer mer enn vi bruker, forteller hun.

Hun håper også at det kan gi en god læringseffekt for elevene. Kommunen planlegger å sette opp informasjonsskjermer hvor lærere og elever kan følge med på byggets energiproduksjon.

Trara skole er en av skolene som har fått solceller på taket som en del av kommunens satsning på klima og bærekraft. 

 

Sist oppdatert: 10. desember 2021