Min side Meld fra
Kontakt oss

Snart åpner Friluftsbadet!

Åpningsdato for Friluftsbadet er satt. Mandag 31. mai kan badende igjen svømme, teste skliene og hoppe fra tier’n ute på Kongsten.

Formannskapet i Fredrikstad kommune vedtok torsdag 20. mai at svømmebasseng igjen kan åpnes for publikum. Badesjef Glenn Andersen jubler over beskjeden og gleder seg til yrende liv i utebadet.  

– I dag kom godkjenningen på vannprøvene som har vært til dyrking så nå venter vi på de siste gradene i vannet før selve bassengene er klare.  Den kommende uka skal 30 badevakter gjennom dykkeprøver og årlig godkjenning i de ulike utebassengene, noe vi ikke har kunnet gjøre før vannkvaliteten var godkjent. Når alt dette er i boks kan vi åpne dørene til en trygg og god badeopplevelse for besøkende, forteller Andersen.  

Badesjefen sier at han allerede har fått henvendelser fra publikum som gleder seg til åpning og lurer på hvorfor Friluftsbadet ikke kan åpne tidligere.  

– Det er nok flere som undrer på hvorfor vi ikke åpner i morgen når formannskapet har gitt grønt lys. Å åpne et så stort anlegg krever uker med forberedelser. Vi har fram til nå jobbet utfra de styringssignaler som er gitt fra kriseledelsen om at forbudet mot åpne basseng gjaldt fram til og med 27. mai og planlagt for å åpne kort tid etter dette. Vi trenger fortsatt denne tiden for å kunne ferdigstille og ha badevakter som har gjennomgått dykkeprøver ved utebassengene, forklarer Andersen.   

Han sier at åpningsdato er satt til mandag 31. mai for å unngå åpning i helga når teknisk support for adgangskontroll, billettsystem og drukningsalarmer ikke er like tilgjengelig.  

– Vi ønsker at alt skal være klart når vi tar imot publikum og problemene at eventuelle problemer som kan dukke opp ved en slik oppstart kan løses raskt og effektivt, sier Andersen.  

– Nå håper vi sommeren også kommer den mandagen slik at besøkende kan kose seg både på land og i vann, fortsetter han.  

Han forteller at koronarestriksjonene i badet vil være mye det samme som i fjor.  

– En må kjøpe billetter på forhånd til faste tidsbolker, garderobene er stengt og en må dusje seg i utedusjene før bading, sier Andersen.  

Han forteller at nytt av året er at badet nå sammen med Fredrikstad Kino har en løsning på plass slik at klippekort og årskort, samt Actic-kort kan benyttes. Mer informasjon om billettbestilling kommer i Kongstenbadet og Fredrikstad kommunes kanaler den kommende uka.  

– Så gjelder naturligvis de samme smitteverntiltakene hos oss som i resten av samfunnet – hold avstand, rene hender og hold deg hjemme hvis du er syk, sier Andersen. Han sier at personalet vil rengjøre kontaktflater mellom tidsbolkene.  

– Alt dette gikk veldig fint i fjor og vi jeg vet mange skapte mange gode sommerminner hos oss. Det skal vi få til i år også selv om det på mange måter også i år blir en litt annerledes sommer, avslutter badesjefen.    

Sist oppdatert: 21. mai 2021