Smittetilfelle på barneskole i Fredrikstad

Et barn som er elev på andre trinn ved Rekustad skole i Fredrikstad har søndag 30. august fått påvist koronasmitte.

Eleven har ikke hatt symptomer på smitte og er i god form. Fredrikstad kommune har i løpet av søndag 30. august kartlagt og kontaktet nærkontakter.
Eleven har ikke blitt smittet på skolen, men hjemme. Vedkommende har dog vært på skolen de to dagene før det ble klart at det kunne dreie seg om covid-19-smitte og dette fører til at nærkontakter på skolen må kartlegges og kontaktes.

Kommunen har søndag kveld god oversikt over smitteveier og hvem den smittede har vært i kontakt med de siste dagene. Ut ifra det vi vet om smittesituasjonen og smitte fra/mellom barn, anses det som lite sannsynlig at videre smitte har skjedd. Dette kan imidlertid ikke utelukkes og derfor gjøres det nå tiltak for å hindre en mulig videre smittespredning.

Tiltak ved skolen
Som følge av at det er registrert smitte hos en elev er det nødvendig å iverksette smitteverntiltak blant elevens nærkontakter ved skolen.

Elevene (31 stk.) ved det aktuelle trinnet, og de av lærerne (3 stk.) som er nærkontakter, er satt i ti-dagers karantene.

Familiene har fått informasjon om å være ekstra nøye med å holde avstand til andre, være oppmerksomme på symptomer og ta raskt kontakt med tanke på testing.

Hjemmeundervisning
Skolen vil legge til rette for hjemmeundervisning for elevene som er satt i karantene. Foresatte vil kontaktes av skolen med detaljer om dette.

For spørsmål
Koronatlf. 69 38 11 08