Slik får du influensavaksine

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle i risikogruppene for alvorlig influensasykdom tar vaksine.

Fredrikstad kommune vil i år tilby vaksinasjon av risikogruppene i Byhallen på Rådhuset.

• Mandag 11. november klokken 10.00-14.00
  • Tirsdag 12. november klokken 10.00-18.00
  • Onsdag 13. november klokken 10.00-14.00.

Det vil også være drop-in på vaksinasjonskontoret for influensavaksine 19. og 20. november klokken 15.00-18.00 begge dager. Det er ingen timebestilling til disse dagene.

Det er nok vaksine til alle, uansett hvilken dag man velger.

Prisen for vaksinen er 250 kroner, som betales på stedet.
Det tilbys også pneumokokkvaksine (300 kr). Denne varer i 10 år og anbefales for de samme gruppene. Det kan betales med kort eller kontanter.

Andre muligheter for vaksinasjon
Fastlegekontorene i byen har nå mottatt influensavaksinene, og personer i risikogruppene kan også få satt vaksine her. Enten samtidig som man er på en vanlig time eller ved drop-in. Man kan også bestille time ved Vaksinasjonskontoret i Hassingveien 34, men vi anbefaler at man benytter seg av vaksinasjonsdagene som er satt opp på grunn av lang ventetid. Hos fastlegen og på Vaksinasjonskontoret er det et større konsultasjonsgebyr og prisen blir derfor noe høyere enn på vaksinasjonsdagene.

Risikogrupper
Folkehelseinstituttet anbefaler at personer i disse risikogruppene lar seg vaksinere mot influensa:

• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester).
  • Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om vaksinasjon
  • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Barn og voksne med:
     - diabetes type 1 og 2
     - kronisk lungesykdom (inkl.astma og KOLS), hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
     - kronisk nevrologisk sykdom eller skade
     - nedsatt immunforsvar
     - svært alvorlig fedme (KMI over 40)
     - annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege.

I tillegg er disse viktige målgrupper for vaksinering:

• De som bor i samme hus som en person med nedsatt immunforsvar
  • Helsepersonell med pasientkontakt
  • Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser
Sist oppdatert: 11. november 2019