Min side Meld fra
Kontakt oss

Skutefest i Fredrikstad 15.-18. juli

Gled deg til store og små opplevelser under The Tall Ships Races til sommeren! Hold av datoen og få med deg åpne skuter, god mat, gratis konserter, og et mylder av ulike opplevelser.

Fra morgen til kveld blir det spennende kulturopplevelser.

– The Tall Ships Races passer for folk fra 0–100 år. Her blir det aktiviteter og opplevelser for både liten og stor, med flere av verdens største seilskuter som bakteppe, forteller Åshild van Nuys, kulturutvikler i Fredrikstad kommune.

– Vi tar i bruk «hele byen» som arena, og håper på sommerstemning, hyggelige møteplasser og selvfølgelig gode kulturopplevelser, fortsetter hun.

Opplevelser på dagtid og kveldstid

Skutefesten strekker seg fra Værste på Kråkerøy, langs hele bryggepromenaden i sentrum, og helt til Gamlebyen og Isegran.

Elva fylles opp med skuter fra hele verden, det blir pop-up konserter og forestillinger rundt omkring i byen, og den røde byferga frakter besøkende mellom de ulike arrangementsområdene.

Konserter og arrangementer er gratis og åpne for alle.

Biblioteksparken 

På hovedscenen i Biblioteksparken blir det offisiell åpningsseremoni lørdag 15. juli, etterfulgt av konserter med Humle og Fieh. På søndag 16. juli kan du blant annet høre Oscar Danielson med band og Odd René and the Close Shaves. På mandag 17. juli kan du oppleve Jimmy Smash, Beharie, Thomas Dybdahl, samt at det på denne arenaen også blir ulike forestillinger, aktiviteter og konserter med lokale, unge artister. Alt med et fantastisk bakteppe av skutemaster som strekker seg til himmels.

Langs elva 

Langs elva får du se og oppleve de vakre skutene. Du kan spasere nedover elva mot Biblioteksparken, Tollboden og ta ferga over til Gamlebyen og Isegran. På Kråkerøysiden kan du beundre skuter på Isegran og langs brygga tilbake til Værste. Flere av skutene vil være åpne, slik at du kan gå om bord og gå på omvisning.

Sentrum 

Gjennom sentrum anbefaler vi mannskapsparaden søndag 16. juli – et fargesprakende opptog med karnevalstemning hvor mannskap fra de ulike skutene får vise seg frem for byen. Paraden krydres med blant annet innslag fra italienske Teatro due Mondi, flaggborg og korps.

Isegran 

På Isegran blir det en egen maritim opplevelsespark hver dag for barn og familier med forestillinger, historiske vandringer, god mat og drikke, lek og moro. På kvelden kan du få oppleve blant annet gitar- og mandolinkonserter med italienske Carlo Aonzo og Riccardo del Prete.

Gamlebyen

I Gamlebyen inviteres du til en unik musikkopplevelse hvor Trad Session byr på internasjonal skutemusikk i hagen til Gamlebyen kulturhus. Det blir utendørskonserter lørdag, søndag og mandag, på dagtid og kveldstid.

På vollene i Gamlebyen vil du få god utsikt når skutene seiler samlet ut av Fredrikstad tirsdag 18. juli.

Mat og drikke 

Det vil bli mat- og drikkeservering fra blant annet Bad Boys BBQ, Fredrikstad Cup og Nøisom under skutefesten. Her blir det fantastiske og varierte fristelser av matretter med spennende smaker for enhver.

På Dampskipsbrygga i sentrum inviterer Oslo Vegetarfestival til en «festival i festivalen» med foodtrucks med spennende plantebasert mat, god drikke og underholdning.

Vi ønsker velkommen til en fantastisk skutefest i Fredrikstad, 15.-18. juli 2023!

Sist oppdatert: 05. april 2023