Skoleelever fra Borge skole i kanovelt

Det var en gruppe med elever og lærere fra 5. trinn ved Borge skole som var på kanotur i Vispen, da de ble utsatt for sterke vindkast onsdag formiddag 16. september.

Skolen opplyser at de hadde sjekket værmeldingen for formiddagen, og registrert at det var meldt vind utpå dagen. Turen ble gjennomført på formiddagen, og den sterke vinden kom tidligere enn forventet. I ettertid ser skolen at værmeldingen for det det aktuelle området også burde vært sjekket rett før de la ut med kanoene fra Vispen.

Hadde følgebåt
Følget bestod av 8 kanoer med 3 elever i hver. I tillegg var det med tre lærere – en i kano og to i følgebåt. En av lærerne hadde nylig gjennomført livredningskurs.

Da de så at været endret seg, besluttet lærerne å avbryte turen og returnere tilbake til Vispen badeplass. De rakk dessverre ikke tilbake til land før vindkastene satte inn, og to kanoer veltet.  

-Vinden kom brått, to kanoer kantret og 6 elever falt i vannet. Barna ble raskt plukket opp av de to lærerne i følgebåten. Alle elever og voksne i følget hadde redningsvester, og lærerne fikk relativt raskt kontroll på situasjonen, sier skolesjef Marit Mundahl.

God bistand fra snarrådige naboer
Lærerne fikk elevene i land og fikk i tillegg god bistand fra hytteeiere og naboer som hadde sett hva som skjedde. Elevene fikk komme inn i en sjøbod, hvor de fikk tørre klær.

-Jeg ønsker å rette en stor takk til både lærere, naboer og hytteeiere for å ha berget barna og bistått i situasjonen, sier Mundahl.

På skolen ble elevene tatt imot av sju voksne, med klesskift, tepper, varm drikke, samtaler og omsorg. Samtidig ble foresatte kontaktet.

Videre oppfølging
-Skolen følger nå opp elever, foresatte og ansatte. Kommunens kriseteam er også informert, og kan bistå ved behov, sier skolesjef Marit Mundahl.

Skolen kontakter onsdag ettermiddag elever og foresatte, for å spørre hvordan det går og om de har behov for bistand.

Rektor har sendt Vigilo-melding med informasjon om hendelsen til alle foresatte på skolen i løpet av onsdag ettermiddag.

Hendelsen vil tas opp i klassen i morgen torsdag, og videre behov for bistand og oppfølging vurderes fortløpende.

Sist oppdatert: 16. september 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.