Min side Meld fra
Kontakt oss

Sju prosent av kommunens ansatte jobber i administrasjonen

De siste ukene har det vært flere medieoppslag om at 12 prosent av de ansatte i Fredrikstad kommune jobber i administrasjonen og at det er langt flere enn kommuner det er naturlig å sammenligne med.

Etter en gjennomgang, viser det seg at 7 prosent av kommunens ansatte jobber med administrasjon.

I formannskapet torsdag 9. september orienterte stabsdirektør Ole Sverre Strand om saken.

- Fredrikstad har registrert ansatte på en annen måte enn kommunene vi sammenligner oss med. Det er årsaken til at det så ut som om vi hadde 12 prosent ansatte i administrasjonen. Nå har vi ryddet opp, forklarer Strand.

Det har tatt litt tid å finne ut av hva som var forklaringen. Men etter å ha sjekket tallene grundig, viser det seg at nesten 300 årsverk er registrert som administrativt ansatte, selv om de jobber ute i ulike virksomheter. Det gjelder 264 årsverk i Teknisk drift, mange av dem vaktmestere og renholdere. I tillegg gjelder det 20 årsverk i seksjon for utdanning og oppvekst.

- Dette var gjort av praktiske årsaker, men det blir likevel ikke riktig å gjøre det slik. Det har gjort at vi ikke har kunnet sammenligne oss med andre kommuner. Nå rydder vi opp og da faller andelen ansatte i administrasjonen fra 11,6 prosent til cirka sju prosent, sier Strand.

Han sa samtidig at dette ikke får noen betydning for innsparingen i administrasjonen.

- Vi skal bruke seks millioner mindre på administrasjon i 2022. I 2024 skal vi bruke ti millioner mindre enn i dag. Men dette gir oss en bedre mulighet til å sammenligne oss med andre. Og så viser det at bildet som er dannet av en stor administrasjon i Fredrikstad kommune , ikke er helt presist. Jeg er glad for at vi kan få ryddet opp i dette, sier Strand.

Sist oppdatert: 10. september 2021