Siste frist for HPV-vaksine

Innhold

Desember 2018 er siste frist for unge kvinner som ønsker å starte gratis HPV-vaksinasjon.


HPV-vaksine anbefales til unge kvinner født 1991 eller senere fordi den forebygger livmorhalskreft og annen HPV-relatert kreft.

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, oftest i ung alder. Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til kreft.

Livmorhalskreft er den vanligste formen for HPV-relatert kreft. Hvert år får om lag 350 kvinner i Norge livmorhalskreft og 60-100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.

- Unge kvinner har en unik mulighet til å beskytte seg mot livmorhalskreft ved å få HPV-vaksine. Nå er det viktig at alle får med seg at det er siste mulighet for å starte gratis HPV-vaksinering sier kommuneoverlege Guro Steine Letting.

HPV-vaksinasjon består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder. De som er i gang med vaksinasjon kan fullføre innen utgangen av juni 2019.

Unge kvinner i målgruppen kan få vaksinen ved å henvende seg til Vaksinasjonskontoret i Fredrikstad, tlf. 69 30 63 74.

Sist oppdatert: 06. september 2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?