Min side Meld fra
Kontakt oss

Sikret seg sommerjobb i kommunen

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Av 325 søkerne fikk 54 ungdommer sommerjobb gjennom «Ung i jobb» -prosjektet i Fredrikstad.
I BLÅ UNIFORMER: Rima Alwakil (til venstre), Maria Muhriz (i midten) og Souad Shamsi (til høyre) er blant ungdommene som har fått sommerjobb gjennom Fredrikstad kommunes «Ung i jobb»-prosjekt.
I BLÅ UNIFORMER: Rima Alwakil (til venstre), Maria Muhriz (i midten) og Souad Shamsi (til høyre) er blant ungdommene som har fått sommerjobb gjennom Fredrikstad kommunes «Ung i jobb»-prosjekt.

– Det som motiverer meg til å være sommervikar i Fredrikstad kommune er å få innblikk i arbeidslivet og hvordan det er å jobbe, sier Souad Shamsi.

Hun legger til:

– Det beste med å jobbe her, er at det er bra arbeidsmiljø, altså at både de ansatte og de andre er veldig hyggelige, tilføyer Souad (17).

Ekstra ressurs i virksomhetene

Maria Muhriz (16), som drømmer om en karriere innen helsevesenet, 
startet 19. juni i sitt livs første jobb. Maria er assistent i de kommunale omsorgsboligene for personer med demens ved Selbak, og der skal hun være i fire uker.

– Jeg serverer mat, bistår brukerne ved måltidene, tar dem med ut, og engasjerer meg i samtaler og aktiviteter med dem, sier Maria.

Ungdommene skal være en ekstra ressurs inn i virksomheten.

– Jeg får god oppfølging som sommervikar i Fredrikstad kommune, og det motiverer meg. Jeg får også innblikk i hvordan arbeidslivet fungerer, og sitter ikke bare hjemme, påpeker Maria.

Rima Alwakil (16), som også har fått jobb gjennom «Ung i jobb» -prosjektet, sier at det føles meningsfylt å ta vare på eldre mennesker som trenger omsorg og støtte. Hun ser på jobben som sjanse til å lære og utvikle seg selv både personlig og profesjonelt.

– Denne sommerjobben gir meg en sjanse til å lære mye og bygge en god base for fremtidige jobber innen helse- og omsorgsfeltet, sier Rima.

De 54 ungdommene jobber ved forskjellige sykehjem og dagsentre, bibliotekene, Kongstenbadet, Nøkleby skoles SFO, Råde bakeri og Europris i Råde.

Finansiert av Bufdir

Det er Fritid i Fredrikstad som driver prosjektet «Ung i jobb», som gir ungdom mellom 14 og 17 år muligheten til å få jobb og arbeidserfaring. Prosjektet er finansiert av Bufdir og har vært en suksess for Fredrikstad kommune i flere år. Målet med prosjektet er å gi ungdom verktøyene de trenger for å bli selvstendige aktører i arbeidslivet og forebygge frafall fra skolen.

Sommerjobbene i prosjektet gir ungdommene en fot innenfor arbeidslivet, skaper mestringsfølelse og bygger selvfølelse. Kathrine Almvik Pettersen, arbeidsgiverkoordinator for Ung i jobb, understreker også betydningen av disse jobbene i å forebygge frafall fra skolen.
– Ungdom sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet. Ved å delta i sommerjobbene får ungdommene verdifull arbeidserfaring, som kan motivere dem til videre utdanning og skolegang, sier Pettersen.

Prosjektet «Ung i jobb» består av tre deler: Ung Ressurs, Ung Ambassadør og Ung i sommerjobb. Ung Ressurs gir ungdommene muligheten til å være en ressurs i Fritids avdelinger samtidig som de får kurs, oppfølgning, erfaring, attest og referanser. Ung Ambassadør lar ungdommene være markedsførere av Fritids tilbud. Ung i sommerjobb legger til rette for at flere ungdommer kan få sommerjobb og bistår dem med å skaffe arbeidsplasser.

For å delta i prosjektet må ungdommene oppfylle visse krav, blant annet være bosatt i Fredrikstad kommune, følge opp skolen, gjennomføre CV- og jobbsøkerkurs, aktivitetslederkurs, og delta på seminarer om demokrati og medborgerskap.

Les artikkelen i Fredriksstad Blad her:

 Sist oppdatert: 10. juli 2023