Min side Meld fra

Seminar om solstrøm og energiagring på store bygg

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Leverandører inviteres til å presentere sine løsninger for eiere av store bygg og industribedrifter i Fredrikstad og omegn, tirsdag 9. april.

Målet er både å informere og å senke terskelen for at bedrifter installerer sol- og energilagringsløsninger, enten individuelt eller gjennom fellesløsninger for næringsparker.

Program - Endelig program sendes ut etter påmeldingsfrist:

• 08:15 Registrering, kaffe og te
    08:45 Seminar med «leverandør-pitcher»:
    • Velkommen og bakgrunn for seminaret ved Fredrikstad kommune
    • Solstrøm som løsning for større bygg og områder og rammevilkår,
      ved Sigrid Sunde, Multiconsult
    • Hva sier «serviettregnestykker» om solstrømpotensialet på Øra?
      ved Solcellespesialisten
    • Solstrøm fra strømnettperspektiv og fleksibilitetsmarkeders mulige rolle, ved Vidar Kristoffersen, Administrerende direktør i Norgesnett
    • Fordeler og ulemper med brukte batterier,
      ved Fride Vullum-Bruer, SINTEF og Aida Rad, EcoStor
  • Korte presentasjoner fra leverandører
    • Løsninger for tak- eller fasademontert solstrøm og/eller lagring og styring rettet mot enkeltkunder
    • Felleskonsepter for næringsområder
      Det blir pause og muligheter for mingling underveis.
  • Ca. kl. 11:30: Lunsj.
    Presentasjonene antas fortsette etter lunsj.
  • Ca. kl. 13:30-15:00: Etter presentasjonene arrangeres to parallelle workshops hvor leverandører også er velkomne:
  • A) Felles solstrømløsninger på Øra? – for Ørabedrifter og levererandører innen solenergi: Hensikten er å avdekke om det er interesse på Øra for å samarbeide om solstrømkonsepter og enes om veien videre i regi av bedriftene.
  • B) Bruk av brukte batterier – hvordan senke barrierene? – for alle aktører: Hensikten er at aktører i verdikjeden, inkludert potensielle sluttkunder får innblikk i og gir sine synspunkter på barrierer som må overkommes for at brukte elbil-batterier kan få et «second life» og gjøre nytte som stasjonære batterier. SINTEF vil bruke dette i sine anbefalinger blant annet overfor myndigheter og i standardarbeid.

Klikk her for å melde deg på

Har du spørsmål?

kontakt Erik i Klima Østfold, erikg@ofk.no, (Seminardel og Øra-workshop) eller Anna i Fredrikstad kommune, anngyu@fredrikstad.kommune.no, (batteri-workshop).

Seminaret arrangeres som et samarbeid som et samarbeid mellom EU-prosjektet Treasource og Klimasats Øra-prosjektet.
Sist oppdatert: 05. mars 2024