Selvmordsforebygging – kommunens hjelpetilbud

En nylig gjennomført befolkningsundersøkelse, foretatt av Helsedirektoratet, viser at mange har lite kjennskap til helsetilbudet til personer med selvmordstanker. Mange vet ikke hvor de skal henvende seg for å få hjelp.Helsedirektoratet oppfordrer kommunene til å tilgjengeliggjøre informasjon om hvordan og hvor mennesker som opplever kriser, store belastninger og/eller selvmordstanker kan søke hjelp. Informasjonen bør også være relevant for personer som er bekymret for andre.Fredrikstad kommune har flere tilbud. Blant annet ble det 1. september i fjor ble det er opprettet en telefon for råd og veiledning i forhold til psykiske plager generelt, og for utfordringer rundt tanker/planer om selvmord spesielt. Telefonen er åpen for alle. Man får kontakt med fagpersoner med kompetanse på hvordan man imøtekommer mennesker som går med selvmordstanker, og hvor man kan oppsøke hjelp. Fredrikstadhjelpa nås på 47 47 98 47. Telefonen er åpen hverdager mellom 8–15.30. Les mer om kommunens tilbud her.
Sist oppdatert: 13. februar 2020