Min side Meld fra
Kontakt oss

Seil i sommerferien

The Tall Ships Races Fredrikstad vil gi 25 heldige ungdommer muligheten til å være med som ung seiler på en skikkelig skute sommeren 2022.
Unge seilere
Unge seilere klatrer i masta (Foto: Svein Hansen/Fredrikstad Fotoklubb)
Glade jenter ombord på Bark Europa - IMG_4638 - 14 juli 2019WEB.jpg
(Foto: Fotograf Inger E.Haraldsen/Fredrikstad Fotoklubb)

Skutene kommer til Fredrikstad 15.-18. juli 2023 og det blir igjen folkefest i byen, men allerede i sommer kan ungdom i alderen 15-25 få prøve seg om bord mellom Esbjerg i Danmark til Harlingen i Nederland. 

– Dette blir en oppvarming til seilasen neste år. Da skal vi sende 160 unge seilere, sier prosjektleder for The Tall Ships Races Fredrikstad, Knut R. Hansen.  

– Det er dette The Tall Ships Races handler om – ungdom som får prøve seg på sjøen. Alle fartøy som er med må ha unge seilere om bord, fortsetter han. Da skutene sist besøkte Fredrikstad, i 2019, var også 162 unge fra distriktet med og seilet. 

– Det var en veldig annerledes sommerferie, men veldig gøy, sier Ragnhild Ringsrød (21). Hun var med skuta Johann Smidt fra Aalborg til Fredrikstad i 2019.  

– Vi måtte jobbe som alle andre om bord. Vi skurte doer, holdt utkikk på natta, dro tau og hadde det skikkelig gøy sammen med de andre på vår alder som var med. Vi ble en veldig sammensveisa gjeng, forteller Denise Saniei (21) som seilte sammen med Ragnhild. 

Les mer om hvordan du kan søke om å bli ung seiler i sommer

Se video av Ragnhilds seilopplevelse 

 

Sist oppdatert: 01. april 2022