SalatMestern viser vei med klimatiltak
På fem år har de kuttet sine samlede klimagassutslipp med 66 prosent. Denne uken var ordfører Siri Martinsen og næringssjef Kari Halvorsrud på besøk for å høre hvordan SalatMestern jobber for å bidra til det grønne skiftet. De er imponert over resultatene.
– Jeg opplever at det er flere bedrifter i Fredrikstad som ønsker å gjøre investeringer for å bli grønnere. SalatMestern er et godt eksempel som viser at det nytter, sier ordfører Siri Martinsen.
Har gjort en rekke tiltak
For Fredrikstad kommune er målet at klimagassutslippene skal være redusert med 60% innen 2030 sammenlignet med 2016.
- Vi har nå nådd Fredrikstad kommunes mål på godt under halvparten av tiden, forteller daglig leder, Thomas Andersen.
- Da er det lov å bli litt stolt. Vi som lever av matvareproduksjon, bør gå i front for miljøet. Vi lever jo av å lage kvalitetsprodukter, og da må bærekraft være i fokus, fortsetter han.
For å få til disse endringene har SalatMestern gjort en rekke store tiltak, blant annet
- stopp i bruk av oljefyring i 2017
- ytterligere forbedret avfallshåndtering
- ombygning av kjøle-/fryselager
- bygging av solceller på tak og fasade.
Dette har gitt store reduksjoner i både direkte og indirekte utslipp av klimagasser. For direkteutslippene er reduksjonene på hele 86%, hvor det gjenstår kun 32 tonn CO2e i 2021.
Jan Børge Aune, kvalitetsleder i SalatMestern, Kari Halvorsrud næringssjef i Fredrikstad kommune, ordfører Siri Martinsen og Thomas Andersen, daglig leder og fabrikksjef i SalatMestern.