Safe City Tour

Fredrikstad er en av 20 nordiske byer som er med i Nordic Safe Cities. Denne uken skal Fredrikstad presentere seg.

Safe City TourFredrikstad kommune har deltatt siden 2016 sammen med andre nordiske kommuner i oppstarten av Nordic Safe Cities – et nettverk av nordiske byer som sammen jobber mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Denne uken er Fredrikstad kommune stolte av å være første medlemsby ut i Safe City Tour – en digital rundreise i Norden som presenterer byene og deres initiativer mot radikalisering og voldelig ekstremisme, og for å bygge demokrati og medborgerskap.

I løpet av uka vil det komme presentasjoner av enkeltpersoner, prosjekter og initiativ som til sammen utgjør noe av Fredrikstad kommunes innsats på feltet. Dere vil få lese om samarbeidspartnere som Dialogforum Østfold, Faktisk.no, Litteraturhuset Fredrikstad og Minotenk – ordføreren vil dele noen av sine perspektiver på hva det er å bo i en trygg by og det vil være videoer og bilder fra tidligere og planlagte arrangementer.

Selv om dagens situasjon gjør at vi ikke kan samles fysisk i like stor grad som tidligere, kan vi fortsatt jobbe sammen og inspirere hverandre til å bygge trygge byer i Norden. Lokale forebyggende innsatser stopper ikke i krisesituasjoner, og gjennom sosiale medier vil Fredrikstad kommune denne uken gi dere et innblikk i en nordisk tilnærming i å forebygge voldelig ekstremisme og hat, og hvordan vi sammen kan bygge en inkluderende og demokratisk liten verdensby.

Etter Fredrikstads bidrag til Safe City Tour, vil den digitale ferden fortsette gjennom 19 byer og fem nordiske land for å bygge kunnskap og heve fram inspirerende måter å forene lokalbefolkning, sivilsamfunn, næringsliv, kommuner og andre offentlige aktører i å bygge trygge byer. Følg Safe City Tour på Fredrikstad kommunes sosiale medier denne uken – og videre utover høsten og vinteren på #safecitytour.

Mer informasjon om Nordic Safe Cities og Fredrikstads bidrag i nettverket finner du her og her.

Sist oppdatert: 19. oktober 2020