Rekord på Koronasenteret!

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Denne uken ble det satt ny dagsrekord på koronasenteret, med 743 tester på én dag. rekor

– All honnør til de ansatte!, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

–500 tester har så langt vært taket for hva Koronasenteret kan håndtere per dag. For å komme i mål med smittesporing og testing rundt utbruddene av mutert virus, har de ansatte stått på for å komme i mål, og greid det. 743 tester på én dag; det er imponerende!, sier kommunedirektøren, som understreker at Koronasenteret er en av krumtappene i Fredrikstad kommunes koronaberedskap.

Har rammet inn utbruddene
Bred testing er svært viktig for å gi rask oversikt over smitteklynger og ramme inn smitten sånn at viruset ikke sprer seg videre.

På ukens tre første dager (mandag – onsdag) ble det testet 1588 personer. Av disse har 45 vært positive og kun tre med ukjent smittevei. Dette tyder på at det er relativt lite villsmitte i Fredrikstad akkurat nå.

– Det vi feirer mest, er at det var så få positive prøvesvar blant alle testene. Det gir en pekepinn på at vi har lite skjult smitte i Fredrikstad nå, og at vi har greid å ramme inn utbruddene vi har hatt av mutert virus den siste uken, sier teamleder på koronasenteret, Christina Hjort Tollefsen.

Sist oppdatert: 15. februar 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.