Regjeringen pålegger flere næringer stenging

Virksomheter i serveringsbransjen, treningssentre og tjenester innen kroppspleie må stenge, kunngjorde nasjonale myndigheter i dag. Tiltaket gjøres for å stoppe spredning av koronaviruset.

Helsedirektoratet skriver på sine nettsider at stengingen gjelder:

• Alle virksomheter i serveringsbransjen, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand.
    Servering av mat skal ikke skje som buffet.
    Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
  • Treningssentre
  • Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking (piercing) og liknende.

Pålegget om stenging gjelder fra klokken 18.00 i dag 12. mars 2020, til og med 26. mars, med mulighet for at dette kan bli forlenget.

- Vi har forståelse for at disse tiltakene rammer næringslivet hardt. I tiden som kommer vil vi derfor be kommunedirektøren vurdere om, og på hvilken måte, Fredrikstad kommune kan avhjelpe den vanskelige situasjonen vårt næringsliv har kommet i, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Åpne butikker

Myndighetene understreker at detalj- og varehandelen vil holde åpent. Det er ingen grunn til å hamstre mat. Dagligvarebutikkene vil fortsatt være åpne.

Reisebegrensninger

Helsedirektoratet oppfordrer folk til å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige (både innenlands og utenlands), unngå offentlig transport hvis du kan, unngå andre steder hvor du lett kommer nær andre, og unngå nærkontakt med andre.

Sist oppdatert: 12. mars 2020