Refleksdagen 21. oktober

Sekundene teller! Det er en billig livsforsikring og alltid bruke minst én refleks når du er ute og går i mørket.

På refleksdagen torsdag 21. oktober deler Fredrikstad kommune ut reflekser på Servicetorget i rådhuset, på byfergene og ved Fredrikstad internasjonale skole (FRIS).

• Uten refleks er du først synlig på 25 – 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys.
  • Går du uten refleks vil en bilist i 50 km/t kun ha 2 sekunder på å se deg. Bruker du refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet.

Reflekstips fra Trygg Trafikk
Jo mer refleks, jo mer er du synlig! I tillegg er det 6 tips som er verdt å ta med på veien:

1. Fest refleks på alle jakker og bagger.
  2. Bruk refleks som beveger seg når du går, de synes best.
  3. Heng refleksen i knehøyde.
  4. Bruk to reflekser slik at du er synlig fra alle kanter.
  5. Sjekk at refleksen ikke er veldig ripete – da virker den dårligere.
  6. Kjøp gjerne klær med påsydd refleks.

Visste du at du kan teste reflekseffekten ved å lyse på refleksen med en lommelykt i et mørkt rom?

Refleksinformasjon fra Trygg Trafikk

Reflekskampanje

Sist oppdatert: 21. oktober 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.