Ramadan i koronatider

Tirsdag 13. april begynner muslimenes fastemåned Ramadan. Mange muslimer faster fra soloppgang til solnedgang. Måneden er også kjennetegnet ved religiøst og sosialt fellesskap, og derfor blir ramadan nå i år annerledes enn vanlig.

–Fredrikstad kommune ønsker alle som markerer ramadan en god fastemåned. Vi minner imidlertid om smittevernreglene som er ekstra strenge i år, på grunn av den pågående koronapandemien, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Se ordfører Jon-Ivar Nygårds hilsen her

– Ramadan er tradisjonelt en tid for samvær med venner og familie, praktisering av egen tro, og egenutvikling. Noe av det man vanligvis gjør under ramadan, er vanskeligere å få til i en situasjon som vi har nå, men mye er fortsatt mulig, sier ordføreren.

– Myndighetenes regler og anbefalinger i forbindelse med koronaviruset må følges, også under ramadan. I år vil vi oppfordre til å møtes digitalt, at man gjør hyggelige ting med de man bor sammen med eller med kohorten sin, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

På disse sidene kan du lese mer om hvilke tips, regler og retningslinjer som er viktige i fht. korona under ramadan:

Helse Norge

Islamsk Råd Norge

Lokale regler for Fredrikstad

Siden ramadan varer en stund, kan reglene og anbefalingene endre seg. Det er derfor viktig å følge med på hva som gjelder i løpet av hele perioden.

Husk også at vaksinen blir tilgjengelig for stadig lavere aldersgrupper.
Gå inn på kommunens nettsider for å registrere deg i vaksinekøen.

Fredrikstad kommune ønsker alle som markerer fastemåneden ramadan kareem!

Sist oppdatert: 12. april 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.