Råd uendret i Fredrikstad

Fredrikstad kommune ser per 3/9 kl. 1200 ikke behov for egne koronatiltak i byen. Rådene til kultur, idrett, arrangører og øvrig befolkning er derfor uendret.

Kommunen har fått flere henvendelser fra arrangører, lag og foreninger som lurer på om de fortsatt kan gjennomføre aktiviteter som planlagt. Kommuneoverlegen bekrefter at råd og retningslinjer ikke har endret seg i Fredrikstad etter smitteutbruddet denne uka. Aktiviteter kan derfor gjennomføres som planlagt, i tråd med smittevernreglene.

– Smitten vi ser i Fredrikstad nå er begrenset til ett miljø og deres nærkontakter. Vi ser ikke noe spredning i samfunnet i Fredrikstad utover de kjente klyngene og deres nærkontakter. Vi har oversikt over smitten og ser derfor ikke behov for å innføre noen egne tiltak i Fredrikstad, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.

Hun understreker at det betyr at det er nasjonale regler som gjelder for all idrett, kultur og arrangementer. Og selvfølgelig at alle som er ilagt isolasjon eller karantene overholder dette, og at vi alle ellers i tråd med gjeldende råd holder oss hjemme ved symptomer og tegn på sykdom.

Alle som skal i karantene, er kontaktet av kommunen.
Kommuneoverlegen sier at kommunen har daglige møter med Folkehelseinstituttet (FHI) og vurderer situasjonen fortløpende. Hvis det skulle bli behov for egne tiltak i Fredrikstad, vil dette raskt kunngjøres i alle kommunens kanaler.

Kommuneoverlegen minner på de grunnleggende smittevernrådene:

• Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Vask hendene ofte og godt
  • Hold en meter avstand til andre
Sist oppdatert: 03. september 2020