Prioritering av vaksinedose to

Ansatte i barnehager og skoler i Fredrikstad får nå tilbud om dose nummer to av koronavaksinen allerede fra onsdag 28. juli. Fredrikstad kommune har rundt 4.000 vaksinedoser som må benyttes før 6. august.

Nina-Tangnæs.jpg

– Kommunen vil prioritere å få fullvaksinert ansatte i barnehager, skoler og SFO før skolestart, slik at de er godt beskyttet ved oppstart på grønt nivå i tråd med signaler fra regjeringen, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Det frivillige tilbudet om dose nummer to for ansatte i skoler og barnehager begynner onsdag 28.juli og fortsetter frem til 6. august, som et drop-in-tilbud.
– Det er bare å møte opp utenfor vaksinasjonssenteret dersom det har gått minst 28 dager siden du fikk første dose, sier kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.

Onsdag 28. og torsdag 29. juli blir åpningstiden 0830-1730, deretter 0830-1430.

Det er ikke mulig å ringe vaksinetelefonen for timebestilling, her er det førstemann-til-mølla som gjelder.
Tilbudet gjelder for alle som jobber i barnehage, SFO eller skole, både offentlige og private. Du må enten bo eller jobbe i Fredrikstad - dette blir kontrollert ved vaksinasjonssenteret.

Samtidig er det fortsatt åpent for drop-in-vaksine for alle de som ikke har fått første dose ennå.
– Dette tilbudet gjelder alle aldre og grupper og vil være en egen kø ved vaksinasjonssenteret. Vi oppfordrer alle som fortsatt ikke har fått dose én til å bruke drop-in-tilbudet for dette, sier leder av Korona- og vaksinasjonssenteret, Heidi Veland.

Sist oppdatert: 26. juli 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.