Min side Meld fra

Populære mini-timer om kols og demens

Kommunelegenes undervisninger om blant annet kols, demens og blodforgiftning gir helseansatte i kommunen etterlengtet og viktig faglig påfyll i en travel hverdag.

Undervisningene varer i 20 minutter hver gang og strømmes, noe som gjør det mulig for mange ansatte å få de med seg.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at dette var et etterlengtet tilbud, og vi vet at flere ansatte samles for å se undervisningen på storskjerm hver gang vi sender, sier Ole-Magnus Flakstad Pedersen, leder for kommunelegene.

Kommunelegene startet med mini-timene 15. november i fjor, som et tilbud til virksomhetene og avdelingene i friskliv og mestring, hjemmesykepleien, omsorgssentrene og medisinske tjenester.

Stadig flere eldre med komplekse diagnoser

Helseansatte i både kommuner og sykehus må ta vare på stadig flere eldre pasienter med komplekse helseutfordringer fremover. – Det stiller høyere krav til oss som jobber innenfor helse. Derfor er kompetansehevende tiltak som dette veldig viktig, sier Janka Ekrem Holstad, leder for helse og velferd.

Akuttavdelingen på Helsehuset er én av flere avdelinger som samler sine ansatte når undervisningen sendes live.

– Det er nyttig og viktig med faglig påfyll for å håndtere akutt syke pasienter best mulig. Det gir trygghet og mestring i en krevende jobbhverdag. Og det er enklere å huske de viktige tingene med undervisninger på bare 20 minutter. Vi glemmer ikke så lett når Hilde prenter inn i oss «don’t ever forget glukose», sier avdelingsleder Hanne Holmgren Kornsæther. Hun viser til kollega og lege Hilde Brun Andersens mini-time om sepsis (blodforgiftning) før jul i fjor.

Mikroundervisning-HildeBrunAndersen-HanneHolmgrenKornsæther-akuttavdelingen-web.jpg
F.v: Hilde Brun Andersen og Hanne Holmgren Kornsæther.
Sist oppdatert: 05. januar 2024