Min side Meld fra
Kontakt oss

Planlegger aktiv høst

Kulturetaten i Fredrikstad kommune forbereder både Barnas Verdensdag, Kulturnatt og en konsertserie for Musikkbrunch Fredrikstad til høsten.

Barn_kulturnatt_NETT.jpg

(Illustrasjonsfoto: Trine Sirnes)

Fredag 18. juni presenterte regjeringen neste ledd i gjenåpningen av landet. De nye reglene tillater blant annet flere på arrangement. Kulturetaten i Fredrikstad kommune gleder seg over lettelsene for kulturlivet og planlegger selv flere arrangement til høsten.

– Et yrende og aktivt kulturliv er en viktig brikke i en attraktiv by. Nå kan folk endelig få oppleve kultur igjen, og vi nærmer vi oss et publikumstall som også aktørene kan leve av. Det er selvfølgelig veldig gledelig, sier Tora Klevås, konstituert kultursjef i Fredrikstad kommune.

– Kulturetaten planlegger selv for et gledelig gjensyn med Kulturnatt, Barnas Verdensdag og Musikkbrunch. Med andre ord, noe for alle aldre, fortsetter hun.

Barnas Verdensdag avholdes vanligvis på våren som en stor festival der alt skjer på og ved Kulturskolen. Når det gjennomføres til høsten, den 28. august, blir det den samme gode festivalstemningen, men på seks ulike lokasjoner.

Kulturnatt Fredrikstad legges, som alltid, til helgen byen har bursdag, men i år skal det gå over to dager i stedet for én. Kulturnatt Fredrikstad 2021 blir dermed 10. og 11. september.

– Vi har mye å ta igjen, understreker prosjektleder for Kulturnatt Fredrikstad, Åshild van Nuys.

Både van Nuys og prosjektleder for Barnas Verdensdag, Anja Nicolas, lover innholdsrike og spennende program.

– Det er massevis å glede seg til. Flere detaljer vil komme rett over sommeren, sier Nicolas.

Musikkbrunch Fredrikstad, som er Kulturetatens tilbud til personer over 65 år, planlegger også konserter og aktiviteter hver måned utover høsten. Komplett program lanseres i august.          

– Kulturhøsten i Fredrikstad vil ha noe for både barn, unge, voksne og seniorer, slår Irene Østbø, prosjektleder for Musikkbrunch Fredrikstad fast. 

Sist oppdatert: 22. juni 2021