Plan- og designkonkurranse for ny vg. skole og Arena Fredrikstad

Østfold fylkeskommune og Fredrikstad kommune inviterer til plan- og designkonkurranse for ny videregående skole med idrettshall og Arena Fredrikstad.

- Disse byggene vil være inngangsporten til helt sentrale elementer i en ny bydel på Værste, sier prosjektansvarlig i Østfold fylkeskommune, Christian Bromander

Konkurransen lyses ut i uke 51 med frist for innlevering av prekvalifiseringssøknad fra arkitektgrupper i slutten av januar.

- I mars vil selve plan- og designkonkurransen starte med de fem til sju arkitektgruppene som da er blitt prekvalifisert til å delta i konkurransen. Før sommeren vil forslagene fra arkitektgruppene foreligge, og det vil bli kåret en vinner rett over sommeren. Det planlegges byggestart i 2021 og åpning av skolen i 2023, forteller prosjektansvarlig i Østfold fylkeskommune, Christian Bromander.

Samtidig pågår nå en elevkonkurranse hvor elevene ved Frederik II vgs og Glemmen vgs får muligheten til å komme med forslag til hvordan utearealene skal se ut. Vinnerforslagene herfra vil bli sendt til arkitektgruppene som blir prekvalifisert.

Dette er planene

• Østfold fylkeskommune planlegger å bygge en ny Frederik II videregående skole for ca. 1500 elever, og en stor idrettshall. Fredrikstad kommune skal bygge en ny ishall med to isflater, Arena Fredrikstad, som skal erstatte Stjernehallen og fungere som byens storstue for populærkulturelle arrangementer, kongresser mv.
  • Skolen skal tilby utdanningsprogrammene studiespesialisering, påbygging, idrettsfag, service og samferdsel, helse- og oppvekstfag og restaurant- og matfag (de to siste kommer fra Glemmen vgs), og den skal inneholde en avdeling for særskilt tilrettelagt opplæring og grunnskoleopplæring for minoritetsspråklig ungdom.
  • Tomten befinner seg i et gammelt industriområde på FMV Vest i Fredrikstad sentrum hvor det planlegges nye veger, parker, boliger, næringsbygg mm.

I juryen som skal kåre vinneren av plan- og designkonkurransen sitter det medlemmer fra Fredrikstad kommune, Østfold fylkeskommune og eksterne arkitekter og rådgivere.   - Den som etter hvert sitter igjen som vinner får oppdraget fra Østfold fylkeskommune – pluss muligheten til å sette sin signatur på en ny bydel, sier Bromander.

Kartutsnitt over tomteområde for Arena Fredrikstad og ny videregående skole

Kartutsnitt over tomteområdet