Setter bruk av Astra Zeneca vaksinen på pause

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad setter vaksinasjon med Astra Zeneca på pause til ny informasjon foreligger fra helsemyndighetene.

Fredrikstad kommune setter AstraZeneca-vaksinen på pause til det kommer en konklusjon fra Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket.

I Fredrikstad er det kun helsepersonell som har fått AstraZeneca-vaksinen.

For personer som allerede har fått første dose av AstraZeneca-vaksinen utsettes andre dose inntil videre. Effekten av dose nr. to vil ikke forringes som følge av en utsettelse av dose-to vaksinering. Ifølge FHI ser det ut til at AstraZeneca-vaksinen gir ganske god beskyttelse allerede etter at første dose er satt, og at denne beskyttelsen varer i minst tre måneder.

Sist oppdatert: 11. mars 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.