Min side Meld fra
Kontakt oss

Parkering og trafikk under Fredrikstad Cup i pinsen

Det blir endringer i parkeringsbestemmelser og trafikkreguleringer i Gamlebyen, ved Kongsten, Trosvik og Tollbodplassen i forbindelse med Fredrikstad Cup i håndball i pinsehelgen 17.-20. mai.

Gamlebyen

Uteservering og endret trafikkmønster

Det vil bli uteservering i Voldportgaten i Gamlebyen under Fredrikstad Cup i håndball i pinsehelgen 17.-20. mai. 

Det betyr at det vil bli stengt for biltrafikk i Voldportgaten mellom Voldgaten og Raadhusgaten. I Færgeportgaten blir det biltrafikk i begge kjøreretninger der det til vanlig er enveiskjørt. Det betyr at det ikke kan parkeres på beboerparkeringen i Færgeportgaten mellom Voldgaten og Kirkegaten. Parkering langs lekeplassen i Voldgaten blir også forbudt. Det skiltes all stans forbudt.

Uteservering i Voldportgaten i Gamlebyen
Uteservering i Voldportgaten

Parkeringsendringer i sommer

Fra 1. mai til 30. september er det innført rød sone for gateparkering på offentlige parkeringsplasser med avgiftsparkering i Gamlebyen. Offentlige parkeringsplasser er skiltet med hvit P på blå bakgunn. Det betyr at det er avgiftsparkering alle ukedager mandag - søndag kl. 08-21, unntatt for beboere eller næringsdrivende med avtaleparkering (P-kort). 

Rød sone på offentlige parkeringsplasser med avgiftsparkering i sommer

Kongsten

  • Parkeringsplassene ved Kongstenområdet disponeres av Fredrikstad Cup. 

  • Det vil bli skiltet parkering forbudt i Torsnesveien, Heibergs gate og W.Blakstads gate på Kongsten.

  • Lørdag 18. mai vil det være begrenset fremkommelighet i Kongstenområdet grunnet konsert med ca. 11000 deltakere. Om mulig anbefaler vi å unngå bilkjøring i området mellom kl. 18.00 og 23.00. Etter konserten, mellom kl. 20.45 og 22.30, blir Heibergs gate enveiskjørt mot Øra mellom krysset ved Kongstenhallen/innkjøring til Gamlebyen og W.Blakstads gate. Det blir skiltet all stans forbudt ved krysset. Her vil politiet også være til stede. 

Tollbodplassen

  • Det er tilbud om gratis parkering på Tollbodplassen i pinsehelgen fra 17. mai kl. 14 til 20. mai kl. 18. Herfra er det kort vei til fergeleiet på Cicignon og byferga over til Gamlebyen. Byferga er gratis. Det er gangavstand fra Gamlebyen til Kongstenhallen. 

Trosvik

  • På Trosvik vil det bli skiltet parkering forbudt i Knipleveien, Unnebergveien, Th.Thomassens vei og Stræbsomhet. Det har sammenheng med håndballkamper på Mercurbanen og for å sikre fremkommeligheten i området.

Byferga

Det beste rådet er å sette fra seg bilen hvis du har mulighet for det. Du kan gå, sykle, ta byferga eller bussen. 

Byferga er gratis og har to fergeruter til/fra Gamlebyen. Det er gangavstand fra Gamlebyen til Kongsten. 

  • Cicignon - Gamlebyen (tvers over elva)
  • Gamlebyen - Smertu - Sentrum - Værste - Gressvik - Ålekilene

Rutetider: 
www.fredrikstad.kommune.no/byferga
www.entur.no

Buss

Det er flere busslinjer som stopper ved Kongsten på utsiden av Gamlebyen. Skriv Gamlebyen eller Kongsten som ankomststed i reiseplanleggeren, så får du flere alternativer. 

Rutetider:
www.ostfold-kollektiv.no
www.entur.no

Fredrikstad Cup

Informasjon om arrangementet finner du her: www.fredrikstadcup.no

Sist oppdatert: 15. mai 2024