Ber hyttefolk reise hjem

Innhold

Hyttefolk som oppholder seg i Fredrikstad, men hører hjemme i andre kommuner, bes om å returnere hjem.

Regjeringen har vedtatt en forskrift som forbyr folk å oppholde seg i fritidsbolig utenfor sin egen kommune. Den nye forskriften ble vedtatt i statsråd søndag 15. mars. Helsedepartementet vil avgjøre om og når forbudet trer i kraft. Helseminister Bent Høie forklarte at det ble gjort fordi kommuner med mange hytter skal være i stand til å ta vare på sine egne innbyggere. 

Den nye forskriften slår fast at det er forbudt å oppholde seg på fritidseiendommer som ikke ligger i den kommunen en bor. Regjeringen har varslet at det kan bli aktuelt å sette inn sivilforsvaret for å sende folk hjem.

I Fredrikstad er det 4 380 hytter, ifølge SSB. Ordfører Jon-Ivar Nygård anmoder alle hyttefolk i Fredrikstad til lovlydighet overfor den nye forskriften. Selv om forskriften ikke omfatter eventuelle båt- og campingturister, oppfordres disse til å opptre på samme måte.

– Som de fleste andre steder her i landet, har Fredrikstad en krevende tid foran seg. Våre helsetjenester vil bli satt under stort press. Vi ønsker hyttefolket og andre ferierende velkommen tilbake til oss når vi har kommet oss gjennom dette, understreker ordfører Jon-Ivar Nygård.  

Les mer på regjeringens sider

 

Sist oppdatert: 15. mars 2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?