Min side Meld fra
Kontakt oss

På tur med Siri Martinsen

Fredrikstad-ordfører Siri Martinsen liker å gå fort på tur. I en helt ny podkast kan du høre hva annet hun gjør for å bevege seg nok i hverdagen.

I dag lanserer Aktive Fredrikstad sin podkastserie der ledere i byen blir med på tur og snakker om hverdagsaktivitet og bevegelse. Programleder er Anne Skauen, som også er programleder for Aktive Fredrikstad.


I podkasten går turen langs elva og ender til slutt opp på Rådhuset. Programleder Anne Skauen og ordfører Siri Martinsen hadde mye å snakke om. 

I den første podkasten er det ordfører Siri Martinsen som er turfølge. Praten går lett mens de går fra fergeleiet på Cicignon til Rådhuset. Temaene er blant annet idrett og travle hverdager.
– Det var en stor overgang for meg da jeg sluttet med håndball med full action på trening og kamp. Da måtte jeg bli aktiv på en annen måte, og det har jeg brukt mye tid på. Nå trener jeg blant annet yoga og det er veldig fint når en lever et hektisk liv som jeg gjør nå, sier Martinsen. 

Kort vei til hjemmekontoret
Ordføreren mener det er mange måter å få økt aktivitetsnivået til befolkningen i Fredrikstad og sier det er viktig med stor bevissthet om dette:
– Vår jobb i politikken er å legge til rette for dette, enten det handler om ferger, parkering eller andre ting.

Hun peker i tillegg på at hver enkelt har et ansvar for sin egen hverdagsaktivitet.
– Det handler veldig mye om den enkelte. At en stopper opp og ser hvordan en kan bevege seg mer, sier hun og gir et eksempel:
– Jeg fikk en kjempeopplevelse da jeg hadde hjemmekontor og så hvor lite jeg beveget meg. Da så jeg hvor mye jeg beveget meg på en vanlig arbeidsdag på jobben. Og det gjør jeg uten at jeg tenker på det engang, sier Martinsen.

Men bruker hun trappa opp til kontoret sitt i femte etasje? Det får du svar på i podkasten. 

Dette er Aktive Fredrikstad

  • Et program der målet er å øke hverdagsaktiviteten og bevegelsen i befolkningen. Det skal føre til en ISO-sertifisering av Fredrikstad som en by i nettverket Global Active City.
  • Det er Fredrikstad kommune som har tatt initiativet og etablerer programmet.
  • Med tiden vil andre aktører bli med i et partnerskap. Høgskolen i Østfold er allerede partner og det jobbes med å få på plass flere.
  • Programleder for Aktive Fredrikstad er Anne Skauen.
Sist oppdatert: 14. mars 2022