Hva kan vi hjelpe deg med?

Øvelse på Onsøyheimen

Politiet i Østfold vil i tidsrommet 20. mars til 6. april avholde øvingsvirksomhet i tilknytning til nedlagte Onsøyheimen ved Ørebekk i Fredrikstad.

- Vi skal øve håndtering av det såkalte PLIVO-konseptet, som betyr pågående, livstruende vold, forklarer politioverbetjent Geir Strømnes ved Fellesoperativ enhet i Østfoldpolitiet.

Øvingsvirksomheten vil skje innendørs, og i begrenset grad utendørs i umiddelbar nærhet til Onsøyheimen. I de tre ukene øvelsene pågår vil det daglig mandag til torsdag være rundt 30 polititjenestemenn og også noen brannfolk i aktivitet.

- Folk som bor i området vil forhåpentligvis merke lite til aktiviteten vår, men de vil antakeligvis se politibiler, og kanskje også bevæpnet politi ved Onsøyheimen,  sier Strømnes.

Han forklarer at slike øvelser er viktig for å øke politiets evne til å håndtere de mest alvorlige hendelsene samfunnet kan oppleve.

- PLIVO-konseptet, som vi nå skal øve ved Onsøyheimen, er ett av flere oppfølgingstiltak etter 22. juli 2011. Konseptet innebærer en felles prosedyre for hvordan nødetatene skal opptre og samvirke i farlige situasjoner, avslutter Strømnes.

Sist oppdatert: 17. mars 2017