Min side Meld fra
Kontakt oss

Østfolds største kjøkken

Visste du at kommunekjøkkenet lager mat til 1000 mennesker hver dag? Og har stått for cateringen på store konserter og Fredrikstad Cup?
Kommunekjøkkenet har lærlinger. Her er lærling Henrik Pettersen Hauge og kokk og lærlinginstruktør Kenneth Klevås Olsen.
Kommunekjøkkenet har lærlinger. Her er lærling Henrik Pettersen Hauge og kokk og lærlinginstruktør Kenneth Klevås Olsen.

På kjøkkenet boltrer 10 kokker og fire lærlinger seg hver dag med råvarer som skal bli lunsj, middagsmat for rundt 1000 personer. De ferdige måltidene fraktes ut til eldre på sykehjem, hjemmeboende eller de som bruker eldresentrene, én gang i uken. Lapskaus og kjøttkaker er typiske favoritter. Men også taco og vegetarisk pasta bolognese har kommet på menyen.

– Kundene er glade i de gamle slagerne. Dette er middagsmat som de er vant til fra de er små, forteller virksomhetsleder Ronny Kløvfjell.

Ronny Kløvfjell, virksomhetsleder
Virksomhetsleder Ronny Kløvfjell.

Matgledekorpset

1000 kvadratmeter gjør sentralkjøkkenet til Østfolds største kjøkken. Sentralkjøkkenet stod klart i Tomteveien i 2004. Før dette hadde alle kommunedelene hvert sitt storkjøkken.

Kjøkkentjenesten består i dag av sentralkjøkkenet og servicekjøkken ved 11 av Fredrikstad kommunes institusjoner.  

– Det er fortsatt kokker på sykehjemmene. De sørger for siste finish på maten fra storkjøkkenet, utdyper Kløvfjell.

Kløvfjell er én av fem medlemmer i matgledekorpset i Oslo og Viken. Matgledekorpset skal inspirere og gi kunnskap om matens betydning for eldre og deres helse. Les mer her

 

Nyansatt ernæringsfysiolog

Virksomhetslederen er opptatt av å servere variert mat med god kvalitet. Som et ledd i satsningen på økt kvalitet og kompetanse på ernæring i helsetjenesten ansatte Fredrikstad kommune sin første kliniske ernæringsfysiolog 1. oktober i fjor. Stillingen er en prosjektstilling lønnet av midler fra Statsforvalteren.

Christina Huse Jøssund er nyansatt i stillingen, og kommer fra jobb som klinisk ernæringsfysiolog ved Sykehuset Østfold. Ernæringsfysiologen skal blant annet kvalitetssikre maten som går ut fra kommunekjøkkenet, i tillegg til å være støtte for helsepersonell som jobber i sykehjem og hjemmetjenesten. Kompetanseheving gjennom blant annet undervisning, veiledning og jevnlige møter inngår også i jobben.

Christina Huse Jøssund er Fredrikstad kommunes første kliniske enæringsfysiolog.
Christina Huse Jøssund er Fredrikstad kommunes første kliniske ernæringsfysiolog.

Catering til interne og eksterne kunder

Alle som har trygdeytelser, kan bestille mat fra kommunekjøkkenet. Fra sentralkjøkkenet kan hjemmeboende bestille både middager og desserter. Les mer her

– Vi kan også kjøre ut mat til pensjonister som er lei av å lage middag, sier Kløvfjell.

Sentralkjøkkenet har også catering til interne og eksterne kunder. På merittlisten har kjøkkenet catering under konserten til Elton John på Fredrikstad stadion i 2007. Og Gyllene Tider-konserten på Værste i 2019.

– Kommunekjøkkenet er nesten å regne som fast leverandør av den årlige Fredrikstad cup i pinsen. Dette er den største leveransen vår med bortimot 5500 måltider om dagen, med middagsmat/varmmat, forteller Kløvfjell.

Lærling Henrik Pettersen Hauge og kokk og lærlinginstruktør Kenneth Klevås Olsen tilbereder ovnsbakt laks.
Lærling Henrik Pettersen Hauge og kokk og lærlinginstruktør Kenneth Klevås Olsen tilbereder ovnsbakt laks.

 

Sist oppdatert: 21. mars 2022