Min side Meld fra
Kontakt oss

Orket nesten ikke gå tur etter alvorlig sykdom

Hun var så syk at hun nesten ikke orket gå rundt huset. Biskop Kari Mangrud Alvsvåg har jobbet seg tilbake, blant annet ved å gå tur. Hør podkasten her.

Her kan du høre podkasten med biskop Kari Mangrud Alvsvåg og programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad. 

I lett motvind går turen på vollene i Gamlebyen denne vårdagen. For noen år siden, ville en slik tur vært en stor utfordring for biskop Kari Mangrud Alvsvåg. 

– Jeg ble veldig syk etter en forgiftning etter en operasjon. Jeg gikk ned 10-15 kilo og lå på sykehus i tre uker, forteller hun i podkasten. 

Veien tilbake har tatt tid. 

– Det var bare så vidt jeg kom meg ut av senga etter sykehusoppholdet. Den første turen var å prøve å gå rundt huset. Men jeg har erfart at det går an å bygge seg opp etter en så alvorlig helseutfordring. 

Biskopen snakker åpent om sykdommen sin: Endometriose.

– Dette er en kvinnesykdom en har visst lite om, men som det forskes mer på nå. Og det er bra, for den lager store hindringer i livet, sier hun.

I podkasten snakker hun mer om dette, men også om oppveksten på Tomb, pilegrimsleden i distriktet og hva kirken kan bidra med i samfunnet fremover.

Dette er Aktive Fredrikstad

  • Et program der målet er å øke hverdagsaktiviteten og bevegelsen i befolkningen. Det skal føre til en ISO-sertifisering av Fredrikstad som en by i nettverket Global Active City.
  • Det er Fredrikstad kommune som har tatt initiativet og etablerer programmet.
  • Med tiden vil andre aktører bli med i et partnerskap. Høgskolen i Østfold er allerede partner og det jobbes med å få på plass flere.
  • Programleder for Aktive Fredrikstad er Anne Skauen.
Sist oppdatert: 10. mai 2022