Ordfører overrekker gave til Stiftelsen Veteranhjelp

Ordfører Jon-Ivar Nygaard overrakte i dag en gave på 50.000 kroner til Stiftelsen Veteranhjelp.
Ordfører Jon-Ivar Nygaard overrakte i dag en gave på 50.000 kroner til Stiftelsen Veteranhjelp, ved nyvalgt styreleder for stiftelsen, Reidar Melhuus.

Et enstemmig formannskap hadde ved behandlingen av kommunens veteranplan vedtatt å gi stiftelsen denne gaven.

– Gaven gis som en anerkjennelse av det stiftelsen gjør i direkte arbeid for å støtte veteraner, sier Nygaard.

Veteranplanen ble vedtatt av bystyret 2. mai. Flere lokale veteraner har medvirke i utarbeidelsen av planen. Geir Olav Stamnes er én av disse, og hans forslag om å støtte stiftelsen for å vise solidaritet med veteranene ble innarbeidet i planen.

Gaven ble mottatt av nyvalgt styreleder for stiftelsen, Reidar Melhuus, som takket ordfører og kommunen for gaven. Ordfører ble godt informert om stiftelsens historie og formål. Melhus oppfordret ordfører å tipse sine ordførerkollegaer om å følge opp det Fredrikstad kommune nå har gjort.

– Slike tiltak er med på å understreke viktigheten av kommunale veteranplaner for å anerkjenne den tjeneste veteraner har gjort for Norge, sier Melhus.
Stiftelsen Veteranhjelp er opprettet for å hjelpe veteraner, deres pårørende eller etterlatte. Stiftelsen gir økonomisk støtte til de som opplever en prekær økonomisk situasjon etter utenlandstjenesten. Melhuus understreker at stiftelsen ikke er istedenfor NAV eller andre offentlige hjelpetjenester. Stiftelsen jobber også med å formidle kontakt til NAV og helsetjenester. Man trenger ikke være medlem i veteranforening for å kunne motta støtte fra stiftelsen.
Sist oppdatert: 19. juni 2019