Opplev Bendik Riis og Gunn Harbitz’ verker - hver dag i vinterferien

I vinterferien kan du oppleve Kulturetaten ved Fredrikstad kommune sin samling av verkene til Bendik Riis, og verkene til medutstiller Gunn Harbitz.

Maleri Bendik Riis
Foto: Maleri laget av Bendik Riis

Bendik Riis
var en norsk tegner, maler og poet fra Fredrikstad som levde mellom 1911 og 1988. Han er en sentral figur i norsk etterkrigskunst og kunsten hans rommer motiver fra 1930-tallet, krigen og den tyske okkupasjonen, samt den norsknasjonale følelsen utover på 50-tallet. En samling på 49 av hans verker stilles ut.

Raets opphav
Foto: Raets Opphav av Gunn Harbitz

Gunn Harbitz arbeider med ulike kunstuttrykk, blant annet med bokillustrasjoner, skulpturer og landskap. Hun har hatt varierende oppdrag både innen landskapsarkitektur og utsmykking. Hun stiller ut seks skulpturer, tre ute og tre inne.

Utstillingen er et samarbeid mellom Forsvarsbygg og Kulturetaten ved Fredrikstad kommune. Kurator er Camilla Wexels Riser.

Utstillingen er åpen hele vinterferien (uke 8) i Artillerigården
Smedjegaten 88, Gamlebyen, Fredrikstad
mandag-fredag -  Kl. 11.00-16.00
lørdag-søndag  -  Kl. 11.00-17.00

Utenom vinterferien er utstillingen åpen lørdag-søndag, Kl. 11.00-17.00, til og med 28. februar 2019.