Opphever munnbindråd i Fredrikstad

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
I Fredrikstad har vi over lengre tid hatt høyt smittepress. Derfor har det vært anbefalt å bruke munnbind på offentlig sted når det har vært vanskelig å holde minst én meters avstand til andre.

Jo lavere smitte man har i et samfunn, desto mindre effekt vil man ha av munnbind. Tilslutt vil ikke fordelene veie opp for ulempene.

- Smittetallene i Fredrikstad er nå så lave at det ikke lengre er nødvendig å anbefale bruk av munnbind på offentlig sted. Det er imidlertid viktig at vi fortsetter å holde minst én meters avstand til hverandre, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

Folk kan fortsatt bruke munnbind om de ønsker det, men kommunen har ikke lengre et aktivt råd om å bruke det. Noen virksomheter kan ha et ønske om at kunder bruker munnbind for å beskytte ansatte mot smitte.

Det kan også være situasjoner hvor bruk av munnbind er påkrevd eller anbefalt, slik som i visse tilfeller under karantene eller isolasjon. Les mer om dette på Folkehelseinstituttets nettsider.

De grunnleggende smittevernrådene blir ekstra viktige å følge når samfunnet åpnes opp og mange av de øvrige smitteverntiltakene avsluttes.

- Ikke møt opp når du er syk, test deg, hold avstand til andre og vask hendene ofte og grundig, sier kommuneoverlege Storhaug.

Sist oppdatert: 15. juni 2021

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.