Min side Meld fra
Kontakt oss

Oppgraderer skateparken

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Fredrikstad rullebrettklubb og Fredrikstad kommune går sammen for å utvide og gjøre skateparken på Steffensjordet tryggere.

rullebrett.jpg

– Vi er utrolig glade for betongparken på Steffensjordet, og ser at den er veldig mye brukt og kapasiteten til tider sprengt.  Men, når grus fra bedene i og rundt parken blir dratt med inn på rulleflatene setter den en umiddelbar og brå stopp for alle små hjul som treffer den.  Dette kan igjen føre til stygge fall.  Derfor har vi ønsket å få støpt igjen disse bedene, sånn at vi får bukt med grusproblemet, samtidig som vi får økt det skatebare arealet i parken, forteller Martin Thorsen Ranang i Fredrikstad rullebrettklubb.

Han forteller videre at de søkte og mottok midler fra Sparebankstiftelsen i fjor vår, og vil takke både stiftelsen og Etat aktive liv i Fredrikstad kommune for et godt samarbeid med å få på plass disse utbedringene.

– Vi ønsker også å takke Erik Skauen, utvalgsleder for kultur og miljø i kommunen, for svært god støtte og hjelp med fremdrift i saken, som vi skjønner er litt utenom det vanlige, siden vi er en frivillig organisasjon og anlegget er eid av kommunen, sier Ranang.

Midlene fra Sparebankstiftelsen har rullebrettklubben lagt i en pott sammen med midler fra kommunen.

– Vi hadde planer om å gjøre noen utbedringer for å gjøre parken sikrere, men med midler fra både kommunen og rullebrettklubben i potten vil vi også kunne øke kapasiteten og bedre brukeropplevelsen, forteller Stian Eriksrud ved Etat aktive liv i Fredrikstad kommune.

Han sier at to partier i parken, som i dag er gruslagt, vil få støpt betong. Det betyr at det også vil være mulig å skate her, forklarer Eriksrud. I tillegg skal et av topp-platåene utvides slik at det føles tryggere for de mer uerfarne.

– Når utbedringene er på plass, tror vi parken blir mer attraktiv både for den erfarne skater og 5-åringen, eller 50-åringen for den saks skyld, som vil prøve noe nytt.

– For oss i Aktive liv er det viktig å legge til rette for aktivitet for alle. Å være fysisk aktiv skal være gøy og enkelt å få til i hverdagen, og med disse utbedringene håper vi å senke terskelen for folk å bryte barrierer i skateparken, forteller Eriksrud. 

Utbedringene i skateparken skal etter planen starte opp tirsdag 19. april og vil ta opptil fire uker å fullføre. I tiden arbeidet pågår vil parken være stengt, men trerampen på nedsiden vil være åpen.

Sist oppdatert: 12. april 2022