Min side Meld fra
Kontakt oss

Oppfylte drømmen fra 7. klasse

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
I en vennedagbok skrev Pia (24) at hun ville bli lærer. Da gikk hun i 7. klasse. Nå er drømmen gått i oppfyllelse.
24-årige Pia Sofie Østli Simensen blar i vennedagboken fra 2010 i et klasserom på Ambjørnrød skole.
KJÆRT MINNE: Pia Josefine Østli Simensen blar i vennedagboken fra 2010 i et klasserom på Ambjørnrød skole, der hun i dag jobber som lærer.

Mandag 13. februar går fristen ut for å søke lærerstillinger for neste skoleår i Fredrikstad kommune. En god ambassadør er Pia Josefine Østli Simensen (24).

– I vennedagboken som broren min og jeg kjøpte sammen, skrev jeg i 2010 at mitt høyeste ønske er å få en bra jobb. Og like under så står det at jeg vil helst bli lærer på barneskole. Dette skrev jeg da jeg gikk i 7. klasse. Nå er jeg selv lærer i 7. klasse, sier Østli Simensen.

– Jeg blir aldri lei dette her, ler Østli Simensen, som har et vikariat på Ambjørnrød skole i Fredrikstad kommune.

I friminuttet har en flere små jenter kastet seg over henne for å få en gruppeklem.

– Hvorfor dette ønsket om å bli lærer?

– Jeg har alltid vært en person som liker å lære ting og lære videre til andre. For eksempel lærte jeg broren min å sykle. Så har jeg alltid vært en type som liker å ta litt styring. Å snakke foran andre har jeg heller ikke hatt noen problemer med. Jeg har alltid vært en ekstrovert, sier Østli Simensen.

BARNDOMS-ØNSKE: Bilde av vennedagboken fra 2010 der Pia Josefine Østli Simensen skriver at hun gjerne vil bli lærer på en barneskole.

Rett etter videregående begynte hun på lærerutdanningen i Halden. Etter fem år ved høgskolen var hun lærer med master i bagasjen.

– Etter første praksis var jeg veldig klar på at «dette skal gjøre, dette er gøy», forteller Østli Simensen.

Hun nevner det å bli kjent med unger og være sammen med dem hele dagen, som flott.

Fra nyttår er hun kontaktlærer med ansvar for en hel 7. klasse. Den ferske læreren trekker fram god veiledning – Fredrikstad kommune har prioritert oppfølging av nyutdannede lærere over flere år. Dette gjøres i form av seks samlinger à 3 timer gjennom deres første år som nyutdannet nytilsatt i Fredrikstad-skolen.

Sist oppdatert: 09. februar 2023