Min side Meld fra
Kontakt oss

Oppfordrer til å slette TikTok og Telegram fra jobbtelefonen

Fredrikstad kommune følger anbefalingen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), og ber ansatte og folkevalgte om å slette appene TikTok og Telegram fra jobbtelefoner og andre digitale enheter som er koblet til kommunens it-systemer.

Oppfordringen gjelder også for private telefoner som er koblet opp til kommunens systemer, som for eksempel epost. Nettbrett, PC og andre digitale enheter er også omfattet av oppfordringen.

TikTok er eid av et kinesisk selskap og Telegram er en russisk app. Begge appene utgjør en risiko for at intern informasjon kan bli delt med uvedkommende.

Justis- og beredskapsdepartementet har frarådet de to appene på tjenesteenhetene i departementene, og flere kommuner har nå fulgt etter.

- Vi tar sikkerhetsvurderingen fra NSM på alvor. Disse appene kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, og vi ber derfor om at alle fjerner TikTok og Telegram fra tjenestemobiler og andre digitale enheter som er koblet til Fredrikstad kommunes it-systemer, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.

Sist oppdatert: 28. mars 2023