Oppdaterte smittetall for Fredrikstad 05.09.20

Lørdag ble 20 nye personer bekreftet smittet med korona i Fredrikstad.

– Ett av tilfellene kan spores tilbake til en utenlandstur til et rødt land, ellers er alle de andre personer som har deltatt på feiringen i Sarpsborg, eller nærkontakter av disse, sier kommuneoverlege Guro Steine Letting i Fredrikstad kommune.

Blant de smittede er to personer knyttet til henholdsvis Kvernhuset ungdomsskole og Nabbetorp barnehage. Kommunen jobber med å avklare hvem som må i karantene på de ulike stedene og kontakter de berørte direkte.

Hun sier at kommunen fortsatt har kontroll på smittevei, men understreker viktigheten av at alle som er i karantene eller isolasjon overholder dette. Alle må også bidra med opplysninger om alle sine nærkontakter.

– Dette er helt grunnleggende hvis vi skal klare å begrense smitten, sier hun.

– Vi pålegger karantene til alle som har vært sammen med noen som har fått påvist koronasmitte. De som er i karantene skal ikke gå på skole, de skal ikke gå på jobben, de skal ikke ha besøk, og kun gjøre helt nødvendige ærender i matbutikken eller på apoteket. De som har fått påvist smitte må i isolasjon. Det betyr at de må holde seg hjemme. Trenger de noe i butikken, må de få hjelp av andre til å handle. Hvis de bor sammen med andre, skal de helst sove på eget rom og prøve å holde avstand også til andre i familien, forklarer Steine Letting.

Ordfører i Fredrikstad kommune, Jon-Ivar Nygård, støtter Steine Lettings oppfordring.

– Jeg stiller meg bak kommuneoverlegens oppfordring og anmoder alle om å overholde karantene og isolasjon slik at vi kan komme oss gjennom dette, sier ordfører i Fredrikstad kommune, Jon-Ivar Nygård.

Totalt er 286 personer i Fredrikstad bekreftet smittet med korona siden mars 2020. Av disse er 133 personer knyttet til det pågående utbruddet.

Sist oppdatert: 05. september 2020