Ønsker Tall Ships tilbake til byen

Ordfører Jon-Ivar Nygård vil ha skutefesten tilbake til Fredrikstad. Han anbefaler bystyret å sende ny søknad til regatta-eierne Sail Training International.

Jon Ivar
Foto: Svein Hansen

– Denne helgen har jeg vært kjempestolt av byen vår. Flotte skuter, massevis av fin ungdom, et mylder av liv og store kulturopplevelser. Fredrikstad har vært synlig langt utenfor kommunegrensene, og ingen har vært tunge å be. Hundrevis av frivillige har stilt opp, sammen med lag og foreninger, næringsliv, fylkeskommunen og kommunen selv. Dette synes jeg vi skal gjøre igjen. Jeg vil anbefale formannskap og bystyre å starte prosessen med ny søknad til Sail Training International (STI), sier Nygård.

STI er organisasjonen som eier The Tall Ships Races, og som avgjør hvilke byer regattaen skal innom. Planen for hvem som er vertskap blir lagt flere år fram i tid, og første realistiske mulighet til å få de store skutene tilbake på besøk, er derfor trolig i 2023.

– Dette er et stort arrangement som krever mye planlegging for å få alt til å klaffe, men jeg tror byen er veldig klar igjen om fire år, sier Nygård.

– The Tall Ships Races er et riktig og viktig arrangement for byen vår. Det hjelper oss å levendegjøre vår maritime historie for den oppvoksende generasjonen, og har noen kjerneverdier om viktigheten av inkludering og flerkulturell forståelse som vi i Fredrikstad er veldig enige i, og som bygger opp under visjonen om den lille verdensbyen. Slik vi har løst det her i Fredrikstad i 2019, med et bredt spekter av kulturarrangementer som er åpne for alle, tror jeg også er veldig riktig tenkt, sier Nygård.

The Tall Ships Races Fredrikstad 2019 avsluttes søndag 14. juli, med utseiling og flere arrangementer rundt i byen, før skutene setter kursen mot Bergen, og så Aarhus.

Sist oppdatert: 14. juli 2019