Min side Meld fra
Kontakt oss

Ønsker innendørs idrett og fritidsaktiviteter for barn og unge fra 3. mai

Artikkelen du leser er over to uker gammel. Informasjonene kan være utdatert. Se siste nytt fra kommunen på: Aktuelt
Kriseledelsen i Fredrikstad kommune anbefaler at barn og unge får delta på innendørs trening og fritidsaktiviteter igjen fra mandag 3. mai, forutsatt at ikke smittesituasjonen endrer seg i negativ retning i mellomtiden.

Torsdag 22. april bestemte regjeringen at Fredrikstad flyttes fra tiltaksnivå 5A til 5B i den nasjonale covid-19-forskriften, fra mandag 26. april.
I tillegg til bestemmelsene i kapittel 5B har kommunen besluttet en sterk lokal anbefaling om at barn og unge ikke trener eller deltar i innendørs fritidsaktiviteter. Dette kan ses i sammenheng med at alle skolene i kommunen fremdeles er på rødt nivå, med strenge smitteverntiltak.

Kommunens kriseledelse har fredag 23. april bestemt at denne anbefalingen gjelder til og med søndag 2. mai.
Lag og foreninger kan derfor forberede seg på oppstart av innendørs trening og andre fritidsaktiviteter fra og med mandag 3. mai.

En forutsetning er at smittebildet ikke endrer seg brått i negativ retning i løpet av den kommende uka.
Kommunen vil holde sine utleielokaler stengt fram til 3. mai, men vil legge til rette for tilgang til utstyr som trengs for uteaktivitet.
Dersom smittesituasjonen forblir under kontroll, skal også skolene settes på gult tiltaksnivå fra mandag 3. mai.


- Vi ser at hvis smittesituasjonen er stabil den kommende uka, så kan vi igjen åpne for innendørs aktiviteter for barn og unge. Det vet vi at mange håper på. Samtidig planlegger vi å sette skolene tilbake på gult nivå. Så da er det veldig viktig at alle nå følger de gjeldende smittevernreglene, slik at vi kan få til dette, sier kommuneoverlege Lise Wangberg Storhaug.

- Jeg forstår at barn og unge savner å kunne trene og å delta i fritidsaktiviteter inne. Derfor er det veldig fint å kunne åpne opp for dette igjen fra 3. mai. Forutsetningen er selvfølgelig at smittesituasjonen ikke endrer seg til det verre. Men det både tror og håper jeg at vi klarer å unngå, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Sist oppdatert: 23. april 2021