Min side Meld fra
Kontakt oss

Ønsker at flere gjør som Fredrikstad

Demokratiguidene i Fredrikstad får nå nasjonal anerkjennelse. I et notat fra Tankesmien Agenda anbefaler de at flere kommuner prøver ut det samme.

Demokratiguidene til Fredrikstad er tema for et notat fra tankesmien AgendaStortingsrepresentant Maren Grøthe, (f.v), rådgiver Sylo Taraku i Tankesmien Agenda, seniorrådgiver Martin Stubban i Opinion og senior statistikkrådgiver Øyvin Kleven fra Statistisk Sentralbyrå reflekterte rundt valgoppslutning og ulike tiltak for å øke den da notatet om demokratiguider ble lansert torsdag morgen.

Det var fullt i salen da Tankesmien Agenda lanserte sitt notat «Demokratiguider» på frokostmøte på Kulturhuset i Oslo torsdag morgen.

– Fredrikstad har ved to valg gjennomført et nyskapende og ambisiøst prosjekt med demokratiguider, sa Thea Joramo Lysne fra Tankesmien Agenda da hun åpnet for paneldebatt.

– Vi anbefaler derfor at dette gjennomføres i flere kommuner, og gjennomføres som et nasjonalt testprosjekt med en påfølgende evaluering. 

Notatet kan du lese ved å klikke her.

Demokratiguidenes fremste oppgave er å informere innbyggerne om valget. Både det praktiske med stemmelokaler og forhåndsstemming. Men også at det er viktig at flest mulig deltar i demokratiet.

Flere av demokratiguidene fra forrige valg delte erfaringer med Tankesmien Agenda tidligere i vår. Nå blir prosjektet lagt merke til langt utenfor Fredrikstads grenser.

Ved fjorårets valg var guidene tilstede på flere steder i byen og møtte mange innbyggere på den måten.

Sist oppdatert: 09. juni 2022