Nytt smittetilfelle ved Fjeldberg sykehjem

Fredrikstad kommune har fått melding om ytterligere en smittet ansatt fra den aktuelle avdelingen på Fjeldberg sykehjem.

Fjeldberg sykehjem har dermed 13 smittetilfeller per onsdag 9. desember, åtte ansatte og fem beboere. To av beboerne leve ikke lenger.

Av hensyn til personvernet kan etatssjef Birgitte Skauen Kopperud ikke opplyse om de to beboerne døde med eller av covid-19.
– Generelt er sykehjemspasienter veldig syke. De har mange alvorlige diagnoser. I gjennomsnitt bor beboerne ett år på sykehjem. Hvis en sykehjemspasient blir smittet, er det ikke nødvendigvis covid-19 som gjør at vedkommende mister livet, forklarer Kopperud.

Etter Fredrikstad kommune fikk det første koronadødsfallet på Fjeldberg sykehjem 28. november, har det vært besøksforbud ved sykehjemmet. Ved de andre sykehjemmene i kommunen er det besøksrestriksjoner. Les mer her. 

Siden Fredrikstad fikk sitt første tilfelle av korona 5. mars, har kommunen hatt totalt tre dødsfall i sykehjem med påvist covid-19-smitte.

– I en så stor kommune, med så høyt smittepress, er jeg takknemlig for at vi har klart å begrense smitte på sykehjemmene så mye som vi har gjort, sier Kopperud.

Les tidligere pressemeldinger om koronautbruddet ved Fjeldberg sykehjem her:

Les mer om koronasituasjonen her: www.fredrikstad.kommune.no/korona

Sist oppdatert: 10. desember 2020

Har du spørsmål rundt korona, send en epost til postmottak@fredrikstad.kommune.no, eller ta kontakt med Servicetorget.